-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@malinowsky voorloop en naloop scheiding doe je inderdaad bij de 2e overhaal Inderdaad probeer de temperatuur zo veel mogelijk gelijk te houden. 11 liter in 4 uur is wat erg lang maar goed . Oplopen naar 95 graden is wel… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@malinowsky je moet ten alle tijden voor smaakarme alcohol 2 x overhalen. Ook het optijd verwijderen van voor en naloop is belangrijk . Wanneer je een brug temperatuur aanhoud van rond 78,3 graden en je kunt ook de temperatuur goed… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@malinowsky wat voor alcohol heb je gebruikt ? Waaruit en hoe overgehaald.
Zeepachtig zou iets van vetzuren / carbonzuren. kunnen zijn . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aangenaam" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@malinowsky ph is van belang voor optimale gistwerking , enzym werking , estervorming , smaakvorming , bindingen vormen. , Afsplitsen van delen , maar ook bijv bij goede werking bij Destilatie . Als je een te laag ph hebt kun… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aangenaam" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@malinowsky wij als thuis distillateurs doen alles voor de smaak dus ook de juiste ph waarden. Bij graan tijdens en na het maischen en al het ander vooral tijdens de vergisting.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aangenaam" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@malinowsky welkom, het eerste stapje is er, maar zorg dat je volgende stappen niet te groot zijn. Ik denk dat je voor je suikerwash een turbogist gebruikt heb. Gebruik de volgende keer eens een andere gist en probeer dan te… Read more»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Aangenaam" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@malinowsky
welkom!!
die borstels worden idd zwart van het stoken .nachtje in de citroenzuur of natuurazijn en ze blinken weer
en voor recepten tik je wens in de zoekfunctie… en je hebt 10 jaar werk