-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 hoi, ja veel leesplezier. Zodra ik weer wat nieuws heb laat ik het hier gewoon weten. Hopen dat het goed komt 😀 Vast wel, ik heb filmpjes gezien van de balkan waar ze deze brandy maken, daar gaat het… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rijst" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, goed gelezen, voor 25 liter 168gr nat. Voor de suiker weer wat Alchemist aangaf, SG van 1080 is prima dan krijg je een goede 10% alcohol en dat is wat bakkersgist wel aan kan.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rijst" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, voor rijst gebruikte ik de zelfde hoeveelheid als wat Alchemist ook al aangaf, voor 25 liter stookwijn een kopje rijst met kookvocht(maar tegenwoordig 1kg mout)en dan 70 gr. droge bakkersgist(10x7gr) of 168gr. natte bakkersgist(4x42gr).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rijst" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 Zelf zou ik de 50 gram max doen, maar ik ben ietsje huiverig na een aantal vaten die door het waterslot naar buiten komen. Maar ik gebruik wel minder kopruimte.
-
RuMo replied to the topic "Rijst" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, natte of droge bakkersgist? Druivensap is nou niet echt een gistvoeding, dus als wat je er als vervanger door rijst in doe is beter.
Heb je de suiker ook geïnverteerd? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rijst" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 Gist volgt niet de verdubbelingsregel zoals de rest, ik neem aan dat die 10 liter in een groter vat heeft vergist?
Voor de rest klopt het aardig zo ja. -
RuMo replied to the topic "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966, welkom. Goed dat je eerst rustig bij de basis begint. Niet gelijk grote stappen maar goed en gedegen opbouwen. Ik ben mij ook aan het voorbereiden om binnen 10 jaar ergens anders te vestigen, maar de tijd gaat sneller… Read more»
-
roeier replied to the topic "Groeten uit Rotterdam" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@marcel1966 Hoi Marcel, uiteraard zal ik het tzt delen hier. Heb al veel geleerd van andere stokers die hun ervaringen delen, dus ik zal zeker proberen daar mijn steentje aan bij te dragen. Ook ik wil eerst even wat “oefenen”… Read more»