Forum antwoorden aangemaakt

RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Hahahaha, had t wel willen zien. Ben erg benieuwd naar het resultaat van de stook na de tweede gisting.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Ik heb nog niet gestookt Lummel. Had het vandaag willen doen maar te druk. Ga morgen een paar dagen naar Frankrijk dus kan op z'n vroegst zondag pas. Bedoel je dat je het vocht wat overblijft in de ke...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

@erik Ok, top dank. Dan leg ik het op vat. Hoe lang kan het daarop blijven liggen? Het bubbelt bij mij ook nog heel lichtjes maar ik kon het niet laten om even te kijken en te proeven. @lummel Ben be...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Oh ja, de vinometer geeft een nette 11% aan.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Ik heb net even wat van mijn stookwijn geproefd en die smaakt echt erg goed. Nu zit ik erover te denken om 10 liter van de 50 te gebruiken om zo te drinken. Aangezien ik nog een eikenhouten 10 liter v...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Hoe verloopt de gisting bij jullie? Hier borrelt het nog vrolijk verder. Veel langer dan ik had gedacht eigenlijk.

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

@Erik Champagnegist en potdistill

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Bij mij kwam het erg langzaam op gang. Nu wat actiever maar niet zo wild als bij jullie zo te zien... hahahahha Ondertussen even mijn absint stoken en die smaakt gelukkig uitstekend. Verkleurd ook moo...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Hahahha klopt precies 😉

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Top, dank je! Wel vraag ik mij af hoe het met een t500 beter kan worden. Die is toch speciaal ontworpen voor pure (smaakloze) alcohol?

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Naar die twee graden verschil heb ik nog wel even gekeken maar lijkt mij ook vrij sterk dat t gist in ‘shock’ zou raken oid

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Proost Erik! Ik had geen geduld om twee uur te wachten met de champagnegist en heb t na een half uur hydrateren al door t sap gegooid. Hoop dat mijn ongeduldigheid nu niet bestraft wordt...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Dat geloof ik wel. Erg vriendelijke man maar het lijkt mij niet het type dat veel op fora actief is... hahahha

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Leuk! Ben benieuwd wat t wordt. Heb wel Lang zitten twijfelen om t zonder toevoegingen (suiker dextrose) te laten gisten maar ik heb doorgaans al zo’n lage opbrengst met mijn alambiek dat ik er toch m...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Kirsch van morellen (zure kers)

Net 50 liter opgehaald. Toevallig kwam ik er toch langs van een weekendje België terug naar Groningen 🙂 Heb net als @stookforum suiker bijgevoegd. 25 liter met 3kg dextrose en 25 liter met 3kg krista...

In forum Spirits

7 jaar geleden
Pagina 1 / 4