2 tonnen moest ik weer schoonmaken en de andere 2 vergisten rustiger. Degene die rustiger vergisten heb ik het gist met een garden erdoor geroerd dus meer zuurstof. De andere heb ik gewoon met een pollepel een kolkje gemaakt en daar het gist ingestrooid. Leek me wel leuk om te zien wat er zou gebeuren. Bij de 2 met zuurstof dus slechts 1 keer een overstroming en met het kolkje 2 keer. Misschien komt dat nog. Moet me eens verdiepen achter deze theorie.
Voor biologisch?…… ik wacht nog op 1 telefoontje en dan gaat de shop morgen naar alle waarschijnlijkheid live!!!
En we zijn LIVE https://bio-brouwmaat.nl
Gefeliciteerd Erik! Kijk eens bovenaan de hoofdpagina, hoop dat het je wat bezoekers zal opleveren!
Stel je bedrijf in een nieuw topic even voor ☺
Heel veel succes gewenst!!!
Dank je Jan en geweldig die knop!!
Ik ga straks een nieuw topic aanmaken.
Dank je Jan en geweldig die knop!!
Ik ga straks een nieuw topic aanmaken.
Van harte gefeliciteerd Erik. Mooie site overigens.
Ik kan om 2 redenen niet bij je bestellen. Jan kan helaas volgende week geen fermenter leveren en ik zou je direct failliet maken. 10.000 gram mout voor rond de € 5,- . Ik denk dat je een nulletje in je nadeel hebt genomen. https://bio-brouwmaat.nl/product/bio-moutstort-op-maat/
Heb mijn enige fermenter nu even nodig voor de kirsch (als dat het gaat worden tenminste wie weet zuip ik het zo op)
Dank je Lummel!
10000 gram via "Bio Moutstort Op Maat" is wel wat duurder (heb net nog gecontroleerd)
Klopt, ik dacht dat ik toch echt 2,90 zag voor 10 kilo. Misschien een hikje op de server. Als het maar goed in de winkelmand komt dat is het belangrijkste.
Inderdaad een mooie site kan niet anders zeggen. Gist en hop kom nog niet uit maar de fermenter is toch even in gebruik voor kirsch maar zodra ik ruimte heb koop ik 6,5 kg mout voor de Grainfather (of meer of minder, wat nodig is) en hop en gist kom ik ook niet uit. Maar dat ga je vast allemaal uitleggen. Gefeliciteerd in ieder geval met je nieuwe bedrijf.
Nogmaals dank Lummel.
Voor alle advies weet je me te vinden, ik help je graag 🙂
Wat een timing, mn allerlaatste glaasje Kirsch van de batch van vorig jaar ingeschonken. Alles is nu op. Gelukkig staat er na mijn vakantie bijna 60 liter kersenwijn klaar om verstookt te worden ?
Dat is nog eens leuk thuiskomen 🙂
Hoe verloopt de gisting bij jullie? Hier borrelt het nog vrolijk verder. Veel langer dan ik had gedacht eigenlijk.
Hij borrelt nog steeds lekker verder. Zo rond de 2 seconden. Dat is ook wel typerend voor Champagnegist. Het neemt rustig de tijd en geeft een mooi resultaat.
Bij mij is hij nu juist wat sneller gaan lopen.
Ik heb net even wat van mijn stookwijn geproefd en die smaakt echt erg goed. Nu zit ik erover te denken om 10 liter van de 50 te gebruiken om zo te drinken. Aangezien ik nog een eikenhouten 10 liter vaatje heb liggen hier, zou ik het daarin kunnen laten rijpen? Of gaat dat niet?