Vond forum berichten leuk
RE: T500 met grainfather @moonshiner79 door de reflux wordt al het water teruggecondenseerd naar de ketel (oftewel 'reflux') waar de alcohol met lager kookpunt er langs glipt. Is er geen alcohol meer zal met die werkwijze de ... |
In forum Grainfather |
4 jaar geleden |
RE: Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt? @moonshiner79 in een maceraat los je stoffen op in alcohol , in een warme damp onttrek je stoffen op vluchtigheid . Bij vooraf macereren krijg je dus ook andere smaken mee en ook meer zuren die aan ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Welke set: T500 reflux & Alambiek OF Spaanse alambiek met reflux @moonshiner79 als je voor volle smaken gaat en betrouwbaarheid en iets wat leven mee gaat zou ik absoluut een alambiek adviezeren . De t500 is leuk voor hoog alcohol en het apparaat met een koperen he... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt En kokend water toevoegen is sowieso niet zo'n goed idee voor de gist op de plek waar je het water toevoegt; dat gaat direct dood door de hoge temperatuur. Nu zou er genoeg levend gist over moeten zij... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt Ik begrijp dat je wel de ph meet maar niet het SG? Een week is vrij normaal dat het stopt met zichtbaar vergisten. Maar zonder dat je het start en eind sg weet, weet je eigenlijk nog niets. En het ka... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt @moonshiner79 teveel gistvoeding kan een zweem en bijsmaak geven in destilaat . |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt @moonshiner79 DAP kun je teveel toevoegen, en zal later tijdens stook zichtbaar kunnen worden. Je kunt een distilaat krijgen wat gedurende stook van helder naar blauw trekt. Zelf in verleden één maal ... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |