Vond forum berichten leuk

RE: Danzig goud water .

@moonshiner79 de kruiden in de alcohol warm macereren op 55 graden. Hierna overhalen met kruiden in ketel. Daarna nogmaals een deel van de kruiden trekken in destilaat. Uitfilteren en nogmaals over...

In forum Likeuren

1 maand geleden
RE: Danzig goud water .

Op foto rectificatie potje . Alleen in lijn dus niet met kraan / overstort onder open .  IMG-20240319-WA00002.jpg

In forum Likeuren

1 maand geleden
RE: Limoncello met gember

@maxievr je zou zeker met gember van limoncello een volwassenen drank maken i.p.v een huisvrouwen drankje uit de libelle . Maar hou rekening mee dat gember evenals gentiaan en hop producten zijn die ...

In forum Likeuren

2 maanden geleden
RE: Jenever

Even geheugensteuntje. Laatst een Engelse collega de eerste versie van de jenever laten proeven, hij was blijkbaar wel nog in staat de jeneverbes op te merken en noemde het een interessante drank v...

In forum Spirits

2 maanden geleden
RE: Jenever

@alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen. Elkaar helpen hoort hoort erbij.

In forum Spirits

2 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

Ik heb ook een poging gedaan (bazz methode), ik heb conference peren gebruikt (steel en pitten eruit gehaald). De peren in kleine stukjes gesneden met schil (las overheen dat je deze moest schillen). ...

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

@moonshiner79 ik denk ook dat 40% te sterk is, de volgende keer begin ik met 40% en dan aanlengen tot 20%. Misschien dat ik voor deze fles nog wat peren kook om mee te verdunnen. Het was ook maar als ...

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: Benedictine

@moonshiner79 Als je deze gaat vergelijken met de DOM Benedictine dan zal deze je niet smaken. Het is een kruidig drankje met in mijn geval een iets scherpe smaak. Persoonlijk vind ik hem lekker, alho...

In forum Likeuren

6 maanden geleden
RE: Schalen van hazelnoten vs walnoten

@moonshiner79 het kraken van de (hazel)noten gaat prima. Je moet de schalen en de noten achteraf nog wel uit mekaar halen.

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Schalen van hazelnoten vs walnoten

@odevie hazelnoot doppen geeft een hele mooie goudbruine kleur . En ook een houtachtige ,vanille nootachtige smaak beetje hint zelfs van amandel. . Prima buikbaar dus.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Recept Kruskovac?

@ moonshiner mooi dat je beide recepten hebt geprobeert, ik zal hem ook eens gaan maken , ik heb hier nog wel een liter sugarwash staan die ik kan opofferen. alleen ga ik dan voor de gekookte peren al...

In forum Recepten

7 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

@moonshiner79 Kijk: daar hebben we wat aan: duidelijke vergelijking met een duidelijke uitkomst. Dank je wel!

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Hier het resultaat .

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

sneu dat je Jan hebt versnipperd Chris

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Absinthe Pontarlier 1855 - 1912

@moonshiner79 net als genepi een halve liter alcohol 88 - 95 % doe je de blaadjes in ongeveer 30 gr. Dit laat je een 3 weken macereren en daarna vul je aan tot een liter met siroop van rietsuiker. ...

In forum Spirits

9 maanden geleden
Pagina 1 / 7