Forum antwoorden aangemaakt

RE: Danzig goud water .

@robbert Bedankt voor de uitleg. Het is een ferm werkje maar ik zal het eens proberen. Nog 2 vraagjes - begin ik met een neutrale alcohol van 40% ? - die 2de maceratie, is dit met verse kruiden of dez...

In forum Likeuren

1 maand geleden
RE: Danzig goud water .

@robbert Ik vrees dat je uitleg iets te technisch is voor een beginner als ik. Hoe kan ik dit recept het best maken met een gewone alquitara? Ps: wat is een rectificatie potje?

In forum Likeuren

1 maand geleden
RE: Danzig goud water .

@robbert Worden de kruiden gemacereerd of gaan ze in de kruidenmand? Of beiden?

In forum Likeuren

2 maanden geleden
RE: Limoncello met gember

Heel interessant idee. Ik zal dit eens proberen!

In forum Likeuren

2 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

@rumo Ziet er goed uit! De mijne is ook troebel maar rond de 30 graden (ik vind 40 iets te hoog voor deze drank).

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: walnoot likeur 2

@robbert Hoeveel doppen gebruik je ongeveer? Hetzelfde alsof je houtsnippers zou gebruiken? 2 a 3 gr per liter? En was je de doppen eerst in kokend water?

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert Ik lees nu pas dat de zuurmout er later bij moet. Ik heb net alles samen geschroot in één emmer... Zal dit een probleem geven?

In forum Spirits

6 maanden geleden
RE: Benedictine

@mana Hoe smaakt die tov de Benedictine in de winkel?

In forum Likeuren

6 maanden geleden
RE: walnoot likeur 2

@robbert bedankt voor dit recept. Ik ben er vandaag aan begonnen. Twee vraagjes: Hoe oud zou het recept werkelijk zijn? En waarom net 80% alcohol? Is het omdat er toen nog geen zuiverdere alcohol voor...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Schalen van hazelnoten vs walnoten

@odevie Hoe bevalt het toestel intussen? Blij van de aankoop of zou je iets anders aanraden? Ik zit zelf op een berg hazelnoten & walnoten en zoek een gemakkelijke manier om ze te kraken.

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Botanical Gin Basket

@munckerik Ivm je recept over 20 Juniper, hoeveel liter alcohol gebruik je hierbij?

In forum Stooktips

7 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

Ik heb beide recepten gemaakt en ze verschillen verassend van smaak. Deze met de gekookte peren smaakt fijner en heeft mijn voorkeur. Deze met de gemacereerde peren heeft eerder een stoofpeer-achtige ...

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Absinthe Pontarlier 1855 - 1912

@robbert Wat bedoel je juist met "5 Kilo venkel, Knol vers met zaden". Bedoel je dat de knol er ook bij moet? Of enkel verse zaden?

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Absinthe Pontarlier 1855 - 1912

@robbert ik bedoel dat ik de wortels laten zitten heb in de grond. Kheb dus enkel de bloeiende takjes mee waar ook bladeren aan zitten. Ps: ik heb ook hoger in de alpen op zoek gegaan naar genepi, ...

In forum Spirits

9 maanden geleden
RE: Absinthe Pontarlier 1855 - 1912

@robbert ik heb er vorige week geplukt in een skigebied, zuiden van de alpen. De wortels heb ik wel laten zitten... ik probeer het eens

In forum Spirits

9 maanden geleden
Pagina 1 / 9