Forum antwoorden aangemaakt

RE: Toevoegen act.kool

@wp-wipriziggo-nl Ja dat kan hoewel het beter was geweest wanneer je dit direct had gedaan. Wanneer de vergisting is opgestart houd je het vat het best en het liefst dicht. Bij het gebruik van turbo g...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

@alchemist Leuk proeverijtje dus. Ja onze Noorderling maakt verrassend leuk dingen. Proost alvast en een prettig weekend.

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

@alchemist dan smaak het straks enkel lekkerder 😁

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

@alchemist Er zit ook al heel lang een 5 in de klok.

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Eigen productie en uit eigen vriezer 😎  IMG_4343.jpeg

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@brenner werkt in de hobbysfeer ook prima.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@rumo voor whisky is inkoken niet zo belangrijk want je wort is niet het eindproduct. Voor bier kan het wel nuttig zijn. Kan inderdaad wel heel lang duren dat inkoken

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@rumo Ik denk dat Nick koken als afsluiten bedoelt, dat doe ik altijd.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@rumo calciumchloride 😉 Geen i maar een l (L) als laatste

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@alchemist nog haha.... ik kook inderdaad altijd na het maischen (maar eerlijk is braaf, het is minstens twee jaar geleden dat ik whisky heb gemaakt)

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@alchemist uiteraard Nick wanneer je ongemoute granen gebruikt moet je geen eenstap maish doen. Ik gebruik altijd wat CaCl, dan slaan de eiwitten ook goed neer.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@robbert Helemaal waar, ik was even vergeten dat Odevie er ook roggemout bij had gedaan.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@rumo hahaha je mag me gerust tegenspreken hoor, ik heb de wijsheid niet in pacht. 90 Minuten op 67ºC dan krijg je ook een prima resultaat. (Misschien nog wel beter dan 63ºC).

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@odevie Goed dat het probleem opgelost is met de toegevoegde amylase. Eenstap maisch kun je op bv 63ºC doen. Mout meevergisten is een kwestie van een keuze maken. Zelf doe ik het nooit omdat je de ta...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)

@odevie 1026 is inderdaad wel aan de lage kant. Het maischschema wat je hebt aangehouden is niet zo heel belangrijk. De moderne mouten, en zeker die van Castle Malting (Malterie de Chateau) zijn in st...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Pagina 3 / 343