Forum antwoorden aangemaakt

RE: Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen

Ik heb ervaring met twee semi automaten en ze bevallen me prima. Nog nooit is er iets aangebrand en nog nooit een verstopte pomp gehad. Niet te fijn schroten voorkomt veel problemen. Nog nooit enige s...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Mijn eerste mash-VRAAG

@kingtb oké, ik heb het even opgezocht en daar zit geen gistvoeding in, enkel amylase dus dat komt wel goed.

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Mijn eerste mash-VRAAG

@kingtb schuim lijkt erop dat het aan het gisten is. Waterslot gaat pas bubbelen als er voldoende druk opgebouwd is. Gaat het waterslot niet bubbelen dan kan het vat ook ergens lekken. Welke gist heb ...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Mijn eerste mash-VRAAG

@alchemist @kingtb dode gist is juist een heel goede voeding voor levende gist. Ik ken Prestige WD niet maar als daar gistvoeding bij zit dan kun je beter een andere gist gaan gebruiken omdat er ander...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Te koop: Brewtools B40pro incl. Starterspakket (o.a. counterflow cooler)

@ddm Dat is prima Dirk, wanneer je nog specifieke vragen hebt hoor ik het wel.

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Te koop: Brewtools B40pro incl. Starterspakket (o.a. counterflow cooler)

@ddm minimum brouwvolume is 20 liter

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Te koop: Brewtools B40pro incl. Starterspakket (o.a. counterflow cooler)

Een goed bod (per pb) neem ik altijd in overweging.

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
Te koop: Brewtools B40pro incl. Starterspakket (o.a. counterflow cooler)

De B40pro is een brouwsysteem zonder compromissen. Gemaakt voor liefhebbers. 46 liter (12 gal) reservoirvolume en 9 kg (20 lb) moutcapaciteit Voorkookvolume van 20-40 liter (5-11 gal) voor flexibilit...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Mouten

Je haalt een aantal begrippen en woorden door elkaar. Maischen is een onderdeel van het bierbrouwproces. Tijdens het maischen wordt de geschrote mout gemengd met warm water. Dit kan in verschillende ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: vragen over whisky rijpen en nog oude mout voor recept

@bobmeister Ja hoor dat kan maar wil je het ook? Zelf zou ik er geen rookmout aan toevoegen omdat rookmout op beukenhout wordt gerookt en de smaak van gerookt spek/rookworst toevoegt aan je mash. Whi...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: T500 met grainfather

@moonshiner79 Precies wat Pikketanus schrijft.

In forum Grainfather

3 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

@alchemist proost Nick, dat is een hele lekkere 😋

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

@wiliam ik zat rond dezelfde tijd aan het zelfde bier 😎 (tht 11-05-2026)

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Wilde Gist ,

@wiliam Is helemaal niet erg als ik nog niet van je af ben 😁 Mocht je nog iets speciaals zoeken dan mag je me een pb sturen, wellicht kan ik je er nog aan helpen.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Toevoegen act.kool

@wp-wipriziggo-nl Ik zou het er zo snel als mogelijk alsnog bij doen

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 2 / 343