-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka mash" – 1 week, 6 dagen geleden
@kobussie tomaten puree wordt alleen door onnozele kneijers gebruikt die naar slechte moonshiners filmpjes hebben gekeken . Dat geeft ook geen enzymatische werking . Het verzuurd alleen . Wodka maak je met graan en mout , aardappelen met mout of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zuiver amoniac" – 2 weken, 1 dag geleden
@johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 1 dag geleden
@kees22 klopt niet helemaal zoals jij zegt betreft ethylcarbamaat . Net als Wanneer je in de zon zou zitten in de tuin wordt je bruin . Zit je achter glas duurt het zeer lang voor je bruin wordt. Dit komt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 2 dagen geleden
Simpeler is gebruikt gezond verstand en flikker afval als voorloop en naloop gewoon weg ! Zorg dat ketel schoon is voor gebruik. Vermijd zoveel mogelijk pitten in beslag en bij fruit beslag even kook over het fruit hierbij Breekt het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 2 dagen geleden
Cyanide test in test buisje 50cc vloeistof. Toevoegen 1 mililiter ammonium sulfaat . laat het verdampen tot het bijna droge stof is . Voeg roeren 10 mil gedistilleerd water toe na afkoelen flink schudden of doorroeren . laat dit bezinken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 2 dagen geleden
@kees22 het gaat nuet alleen om de ethyl en methyl . Er is legio van stoffen die ook in een of andere ester of binding aanwezig kunnen zijn in voorloop . Enkele zijn : Propionaldehyde 48gr Aceton – propanal 56,5… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gasfles plots leeg" – 2 weken, 3 dagen geleden
@johans snel wisselen en gewoon doorgaan zal weinig invloed hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 4 dagen geleden
@psycat ik maak wel eens gebruikt van charantaise opstelling voor gelijke cognac, ” metaxa ” , of calvados dan gebruik ik wel de feints in smaak vorming . Verder ben ik niet een zuinige krent. Ik gooi voorloop en naloop… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 5 dagen geleden
@kees22 92 % zuiver ? Voorloop en naloop zitten diverse alcoholen en acetaten in . Deze zijn ook lichter dan water dus als je een standaard alcohol meter gebruikt die ziet geen verschil tussen de verschillende stoffen en jou 92… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 3 weken geleden
@vijf-bijtjes opnieuw overhalen. Een kleine voorstook doen op 65 gr dan zal je als ee eventueel wat methyl in zit dit grotendeels weg stoken. Wat achterblijft hoef je niet zorgen over te maken .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 3 weken geleden
@vijf-bijtjes wat heb je gestookt? En hoe heb je de aanwezigheid van methyl gedetecteerd?
Methyl kan je grotendeels weg destilleren. Door jou temperatuur op brug aan te passen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 3 weken, 1 dag geleden
@vijf-bijtjes natuurlijk kun je het mog eens overhalen. Niet alleen stoken voor alcohol zelf er zijn ook dranken die tot 7 x opnieuw worden overgehaald.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 1 dag geleden
@rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90% van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim boven 50% zijn … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 2 dagen geleden
@rinus55 carbonzuren ontstaan uit oxydatie van alcoholen en uit gisting en verwarming en vormen Esters wanneer ze weer binden aan alcohol. Carbonzuren is verzamel naam van verschillende zuren . de meest voorkomende zijn de azijn zuren en boterzuur. Reuk en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 2 dagen geleden
@rumo het hangt ook af waar je de scheiding tussen hart en naloop maakt wat begin naloop is of eind hart . De definitie van naloop is in principe het deel wat nog alcohol bevat maar wat je niet meeneemt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 2 dagen geleden
@rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken. Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op . Let op je carbonzuren !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 2 dagen geleden
@gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn . Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoffen die zich makkelijker binden en meeliften… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 3 weken, 6 dagen geleden
@erho ook is het niet handig om een grain father of t 500 een eerste stook te doen en 2e op koper . De eerste overhaal is ook belangrijk in smaak. Wat je weg stook krijg je in 2e overhaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 4 weken geleden
@tropical grain father of t 500 zijn ketels vrij gericht op slecht enkele taken. Wil je echt likeuren of dranken als whiskey ,gin of ook rum maken zal je zeker een ander type ketel erbij moeten hebben. Een alembiek op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand geleden
@rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang… Meer lezen»
- Meer laden