-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 53 minuten geleden
@willy00 ik zou aanbevelen om een graanmolen of de molenwinkel te benaderen voor mais en niet de diervoeder mais te gebruiken.. Een goede drank haal je uit een mais die niet te oud is of waar ongedierte in heeft gezeten. … Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Spoelen" – leuk 1 dag, 6 uren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 1 dag, 7 uren geleden
@tom182 er zijn diverse manieren om te lageren en dat hangt van drank en ook preverentie van destilleerderij af en wat voor hout / vat je op rijpt. Ook war bedoeling is voor percentage van bottelen. Als je iets bijvoorbeeld… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 1 dag, 8 uren geleden
@martijnp afvullen van vat is aan te bevelen tussen 48 en 68 . Het is beter eventueel aanlengen te doen VOOR afvullen. Water en alcohol huwen . Water bevat o.a. zuurstof en mineralen. Tijdens rijping in vat werkt dit mee… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Spoelen" – 1 dag, 8 uren geleden
@martijnp na spoelen kun je de stookwijn inkoken tot sg van,1070 .
Stoken van 10 liter met opwarm tijd duurt uurtje max uur 20 min met een gewone goed ingerichte ketel zonder boven 88 graden te komen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 1 dag, 11 uren geleden
@kevin klopt !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 1 dag, 11 uren geleden
@revalanche je vult de ketel met warm water en dan de stort erin dat scheelt ook in eerste opwarm tijd . Ik gebruik 40 en 60 liter pannen met industrie branders . ( Grote kruis branders ,soms ook wok branders… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 2 dagen, 9 uren geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank , alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 2 dagen, 11 uren geleden
@rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse. Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 2 dagen, 12 uren geleden
@rein afhankelijk van soort beslag voeding , gist en daarbij goede ventilatie en temperatuur kan een vergisting zeer snel verlopen . Normaal is tussen 48 uur tot max 28 dagen dat vergistingen verlopen. Hou altijd goed in de gaten door… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 4 dagen geleden
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 4 dagen geleden
-
Robbert posted a new topic "Honing Bourbon." – 4 dagen, 5 uren geleden
Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon . Dit is een standaard solide recept. Het beste is een beslag maken met verhouding.36 liter water , 6 kilo mais , 4 kilo gerste mout ,1 kilo roggemout. De maïs… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 4 dagen, 9 uren geleden
@dreden86 dat zijn wel een paar uitetsten waar je over hebt de bourbon is vrij strak mais ,gerste mout en klein aandeel roggemout . Lagering op maagdelijk eiken. Kilkerran single malt , vrij zacht voor een schot, licht / gemiddelde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 4 dagen, 9 uren geleden
@skoelie geschroot mout even met water op 67 graden half uurtjes verwarmen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 5 dagen geleden
@skoelie lauw water , sinaasappelsap en wat mout , en dan met tarwebloem een deeg bol maken en op kamer temperatuur zetten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 5 dagen, 4 uren geleden
@dreden86 er zijn meer dan 3600 gerenommeerde merken. Daarin zijn grote verscheidenheid aan smaken. Er zijn dus ook honderden verschillende recepten en methoden mogelijk. Ik heb diverser stijlen door de jaren heen gemaakt. Een paar staan hier wel beschreven en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 5 dagen, 4 uren geleden
@diederrick honing zit vol met ” vervuiling ” zoals pollen e.d. Wanneer je honing opwarmt tot ongeveer 45 graden dan is het mooi vloeibaar en kun je het door een kaasdoek vrij goed filteren. Wanneer je het daarna in een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 6 dagen geleden
@rumo bij mout inderdaad minder maar ook afhankelijk van aanwezige aminozuren. Bij knollen als b.v aardappelen iets meer en inderdaad bij suiker ook meer.
Ga je uit van 0,5 gr per liter zit je altijd goed. -
Robbert vind forumbericht "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – leuk 6 dagen geleden
- Meer laden