Forum antwoorden aangemaakt

RE: geweldige service van stookwinkel

@rinus55 dat mag zeker in de verf gezet worden

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Grote fruitpers van RVS en voedselveilig kunststof

@keije Wat is groot?

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Vrienden en medestrijders ik ben Hans!

Welkom Hans in onze stookwereld. Het dinken van demiwater is absoluut af te raden aangezien ons lichaam een brede waaier van mineralen, zouten en sporenelementen nodig heeft. Ons lichaam bestaat voor ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Blijft gisten

@rumo inderdaad, als de tempera té laag wordt, onder de 15 gr kan je dat hebben. Mijn laatste 2 batches van de FFW dus met bakkersgist duren ook 4 tot 6 weken ipv 10 dagen voorheen. De temperatuur bli...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Blijft gisten

@rumo vind ik ook bizar dat een turbo er zo lang over doet, zeker met dergelijk suikergehalte. Ik gebruik nu enkel nog bakkersgist met 6 kg suiker per 25 liter en die staat 4 tot 6 weken te pruttelen

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Nieuw lid

@ruben124 welkom op dit leuke en leerzame forum. Die Vevor ketel heb ik ook en ik gebruik die enkel om 50 liter suikerwash de eerste keer overte halen. De constructie die als kolom en koeler moet die...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Nieuw op dit forum,en wat bezit ik voor een parel?

@murmillo dat dacht ik ook, waar is Johanna heen?

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Eerste keer stoken met T500 alambiek onzekerheden en vragen.

@hasselaar een vat van 30 liter is voldoende. Vul het met 25 liter suikerwash en na fermentatie hevel je ong 24 liter over in een andere om verder te bezinken (een 24 u). In de T500 gaan 25 liter, dus...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Nieuw op dit forum,en wat bezit ik voor een parel?

@johanna het lijkt me wel, je zou echter eens aan de binnenkant moeten kijken. Robbert is het best geplaatst om er meer over te vertellen.

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Nieuw op dit forum,en wat bezit ik voor een parel?

@johanna ben je nou al een stap opgeschoten met je keteltje?

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: ABV van maceraat

@brandt-r om het 100% zeker te weten kan je 100 ml maceraat volledig uitdestilleren met een glazen kolf, dus tot er nog 0% overkomt. Dit destillaat kan je wel perfect meten met een dobber of refractom...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
ABV van maceraat

Het is al langer een groot vraagteken wat het alcoholpercentage van een maceraat kan zijn. Velen onder ons, inclusief mezelf, hebben er een echte sport van gemaakt om een brede waaier van fruit te mac...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Nieuw op dit forum,en wat bezit ik voor een parel?

Hoi Johanna, welkom op dit leuke forum. Dit lijkt me een destilleerketel met een roerinrichting tegen aanbranden van de inhoud. Lijkt me een bijzonder leuke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan.

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Meten is weten, gissen.....

In theorie zou je 675 x 80 / 100 = 540 ml alcohol hebben aangelengd met 400 ml suikerwater heb je een volume van 675 + 400 = 1075 ml Dus, 540 ml alchol in 1075 ml drank = 50% Da's de theorie. Helaas i...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 eenvoudiger is om de verhouding te berekenen: 55% / 40 % = 1,375 700 ml x 1,375 = 962,5 ml De redenering is dezelfde, is alleen iets directer

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Pagina 5 / 27