Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

oldnugget

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van oldnugget

@oldnugget

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @oldnugget Nou, prachtig? Ik ben er gewoon nog niet aan toegekomen om die map weg te gooien.
    Maar ook andere oude meuk heb ik deze week nog nuttig gebruikt. Uit een stapel oud papier van 2015 opgedoken.

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @oldnugget Ik had toen nog een ijzeren ketel van een liter of zes à zeven, geloof ik. Maar omdat ik van het resultaat 90 % verstookte, kwam ik na verdunning ongetwijfeld op ongeveer het beginvolume uit. Ik kon het zowaar…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @oldnugget als je iets verdunt zal wanneer je daarop ook jou temperatuur goed houd niet meteen jou smaak achteruit haan of alcohol verlies .

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @oldnugget, mijn ervaring is dat je dan geen neutrale alcohol krijg, daar heb je een andere ketel voor nodig. Als je bij de tweede stook de alcohol meer verdun kost het meer tijd en energie  om het stook proces te…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @oldnugget bij deel destilatie krijg je on het deel dat je destileerd een concentratie van smaken maar daarbij zijn er ook smaken waarvan delen wegvallen en dat vul je weer aan met het niet gedestilleerde deel . Je krijgt daardoor…   Read more»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    Kevin replied to the topic "poging 2 ( wat is dit leuk, wat is dit leuk. )" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @oldnugget Je geeft aan dat je alles gekookt hebt. Dan zijn de enzymen inactief gemaakt. Maischen heeft dan geen zin meer. Beter om de mais apart te koken en dat af te laten koelen tot eertse maisch stap. Vervolgens de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "poging 2 ( wat is dit leuk, wat is dit leuk. )" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @oldnugget Mooi het enthousiasme waarmee je bezig bent .
    Nee met graanproducten  hoef je niet druk te maken over methyl .
    We blijven volgen 👍

     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @oldnugget welkom op het forum . Ik lees dat je enthousiast begint mrt zelfbouw . Je vind hier vast veel voorbeelden op forum  Leuke is van zelfbouw dat je veel goedkoper uit bent dan de ketels in shops en webshops…   Lees meer»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 21 uur geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 3 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens