-
Kees22 replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@oldnugget Nou, prachtig? Ik ben er gewoon nog niet aan toegekomen om die map weg te gooien.
Maar ook andere oude meuk heb ik deze week nog nuttig gebruikt. Uit een stapel oud papier van 2015 opgedoken. -
Kees22 replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@oldnugget Ik had toen nog een ijzeren ketel van een liter of zes à zeven, geloof ik. Maar omdat ik van het resultaat 90 % verstookte, kwam ik na verdunning ongetwijfeld op ongeveer het beginvolume uit. Ik kon het zowaar… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@oldnugget als je iets verdunt zal wanneer je daarop ook jou temperatuur goed houd niet meteen jou smaak achteruit haan of alcohol verlies .
-
RuMo replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@oldnugget, mijn ervaring is dat je dan geen neutrale alcohol krijg, daar heb je een andere ketel voor nodig. Als je bij de tweede stook de alcohol meer verdun kost het meer tijd en energie om het stook proces te… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Waarom opnieuw destilleren van kruidenbitter" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@oldnugget bij deel destilatie krijg je on het deel dat je destileerd een concentratie van smaken maar daarbij zijn er ook smaken waarvan delen wegvallen en dat vul je weer aan met het niet gedestilleerde deel . Je krijgt daardoor… Read more»
-
Kevin replied to the topic "poging 2 ( wat is dit leuk, wat is dit leuk. )" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@oldnugget Je geeft aan dat je alles gekookt hebt. Dan zijn de enzymen inactief gemaakt. Maischen heeft dan geen zin meer. Beter om de mais apart te koken en dat af te laten koelen tot eertse maisch stap. Vervolgens de… Read more»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "poging 2 ( wat is dit leuk, wat is dit leuk. )" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@oldnugget Mooi het enthousiasme waarmee je bezig bent .
Nee met graanproducten hoef je niet druk te maken over methyl .
We blijven volgen 👍 -
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@oldnugget welkom op het forum . Ik lees dat je enthousiast begint mrt zelfbouw . Je vind hier vast veel voorbeelden op forum Leuke is van zelfbouw dat je veel goedkoper uit bent dan de ketels in shops en webshops… Lees meer»