-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@onrust Marabellen zonder pit fijn maken, suiker er bij met iets water. Zachtjes laten koken voor een uurtje zodat de smaak in de suiker trekt, na afkoelen alcohol er bij. Dit minstens 6 weken laten trekken en dan filteren. Ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@onrust wassen , pitten eruit , onderwater zetten in heet water . Even kook erover. Rietsuiker erbij. 1 kilo op 12 kilo fruit. Gist en gistvoedingszout erbij. Na vergisting alles in kookzak in de ketel . 2 x overhalen. 2e… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje aarbeienlikeur" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@onrust aardbeien hebben een fragiele smaak . Daarom kun je ze het besten kneuzen en in alcohol zetten. Vul een pot met aardbeien. Giet de alcohol erin tot het net onder staat en laat deze inderdaad 3 weken staan. Als… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Vevor vraagje" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@onrust ik heb er ook zo een gehad en ik heb hem er van tussen gehaald, let ook op roest bij die ketel, met name de thermometer , die roeste als een gek en vervuilde mijn hele stook. verder een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw en een beginnersvraag" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@onrust Uitgeborreld is niet altijd een goede indicator, soms ontsnapt druk elders en dan heb je een stilstaand waterslot met een actieve vergisting. Beter is of met een aansteker erin te gaan, gaat de vlam uit dan is de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw en een beginnersvraag" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@onrust Als het goed is staat er een temperatuur op de verpakking van de gist, voor de meeste geldt kamertemperatuur trouwens. Voor pils en bepaalde fruitvergistingen mag t lager zijn.