Forum antwoorden aangemaakt

RE: Vraag Whiskysmaak

Met. Ik vermijd liever de essences. Ben vroeger restaurantkok geweest... Snap je?

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraag Whiskysmaak

Laat ajb weten als dit klaar is Chris, klinkt veelbelovend. Ieder zijn ding, maar ik probeer wel de typerende smaak te pakken te krijgen bij calvados, whisky, grand marnier, rum, gin en grappa. Met de...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraag Whiskysmaak

Ik gebruikte De Swaen lager en brown mout en van Dingemans special MD mout in verhouding 3:1:1. Drie gemoute granen dus. Gemalen en met whiskygist gefermenteerd gedurende 2 tot 3 weken tot een mash va...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
Vraag Whiskysmaak

Als ik een fles graanjenever 1-3 jaar wegzet met eikensnippers, heb ik dan whisky? Graag je antwoord met uitleg. Ik vraag dit omdat ik niet tevreden ben over de smaak van mijn eigen whisky's. De ene h...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Tsipouro/grappa

Druiven pletten met ouderwets voetenwerk

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Tsipouro/grappa

Bedankt! Heel fijn en ik laat weten hoe het wordt. Op marktplaats zag ik gratis druiven, maar niet om te eten. Zou ik die kunnen gebruiken?

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Tsipouro/grappa

Ik wil graag grappa gaan maken om uit te proberen. Als ik 25 l mash wil hebben hoeveel druivenschillen en pitten gebruik ik dan? Gaat er water bij? En suiker? En welke gist neem ik t best?

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: appels en peren

Helemaal goed, dat ga ik ook zo doen. Smaak is nu al zacht en appelig. Ik werk kleiner dan jij Chris maar jouw benadering van zo eenvoudig als kan hang ik ook aan. Heb van mijn 35 kg appels nu 5,5 lit...

In forum Vraag en aanbod

7 jaar geleden
RE: appels en peren

Voorloop weggegooid, hoewel vlamproef alleen blauwe vlam geeft. Calvados in wording belooft nu al veel goeds. Ik stook hem zeer rustig om veel smaak mee te nemen. Mijn vraag: wordt de smaak zachter al...

In forum Vraag en aanbod

7 jaar geleden
RE: appels en peren

Meevergisten vd pulp heb ik ook over gedacht. Ben voorzichtig met steeltjes en pitten meefermenteren ivm methanol. Of is dat geen probleem?

In forum Vraag en aanbod

7 jaar geleden
RE: appels en peren

Om calvados te maken kocht ik gisteren 2 kisten appels (35 kg) en een doosje peren voor €18. Onbespoten meegenomen van haar dochter uit de Elzas door een aardige mevrouw. Ik begon met mijn slowjuicer ...

In forum Vraag en aanbod

7 jaar geleden
RE: Help, mijn rum mash vergist niet

De vergisting is goed op gang! Ik heb het advies van ChrisV opgevolgd. Ik heb 5 blokjes = 200 gr. Bruggeman bakkersgist bij de Jumbo gehaald en een starter gemaakt met 2 blokjes gist en circa 3 liter ...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Help, mijn rum mash vergist niet

Met zo'n papieren stripje of digitale tester uit de aquariumwinkel? En welke gist is geschikt bij PH rond de 3.0?

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Help, mijn rum mash vergist niet

Met zo'n papieren stripje of digitale tester uit de aquariumwinkel? En welke gist is geschikt bij PH rond de 3.0?

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Help, mijn rum mash vergist niet

Beste medestokers, bedankt voor de waardevolle tips. Ik ga ermee aan de slag en laat weten wat er werkt. Het deksel zit en zat wel goed op het vat trouwens. Ik heb wel veel dunder gebruikt, ik schat i...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 3 / 5