Forum antwoorden aangemaakt

RE: Sake smaakt naar gist

Super @Robbert. Dat klinkt als veel beter te doen. Zou je ook nog hoeveelheden willen geven?

In forum Het Café (praathuis)

12 maanden geleden
RE: Sake smaakt naar gist

@robbert dank je voor je snelle reactie. Ik gebruikte Kitzinger Weinhefe Sekt. Deze gist deed ik samen met de koji kin bij de 3 kg gestoomde rijst en 1 kg suiker in een vat en vulde aan met water tot ...

In forum Het Café (praathuis)

12 maanden geleden
Sake smaakt naar gist

Ik maakte sake met gekookte rijst, suiker, fruitgist en koji kin. Als resultaat heb ik rijstwijn van 8% met een sterke gistsmaak. Anders gezegd laag in alcohol en hoog in gist. Iemand een idee wat hie...

In forum Het Café (praathuis)

12 maanden geleden
RE: Eerste testrun met goedkope lidlwijn

@robbert hartstikke fijn dat je de moeite neemt om mijn vragen te beantwoorden. Ik wil nog ff checken of ik je antwoord goed heb begrepen: 1. Stel ik heb 15 liter stookwijn om cognac te maken. 10 lite...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Eerste testrun met goedkope lidlwijn

@robbert fijn dat je reageert! Graag stel ik nog wat vragen als je tijd hebt: 1. Ruwstook snel en fijnstook langzaam? 2. Voor fijnstook de ruwstook verdunnen tot circa 25%?3. Nog een algemene vraag. I...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Eerste testrun met goedkope lidlwijn

@robbert ok dank je voor snelle reactie! En dan gewoon de 2e run er achteraan? Grappig trouwens met jouw 150 liter. Ik werk klein en heb nu 10 liter stookwijn van de druiven uit de tuin van een vriend...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Eerste testrun met goedkope lidlwijn

@robbert weet jij hoe het komt dat voor cognac met een charentaise in de eerste stook er iets van 30% alcohol komt? Ik kom met een koperen alambiek bij alles wat ik stook toch op 50% en hoger.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: help eerste keer Gin maken

Als achtergrond om het proces wat beter te snappen

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Calvadosstokers opgelet!

@haak ik denk van niet. Stuur een PB en ik geef je de gegevens vd appelsapman

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Calvadosstokers opgelet!

Geen PB’s in spam, maar wel een @Matjans waarvan het retour emailadres niet klopt. Weet jij dat?

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Calvadosstokers opgelet!

Stuur ff pb

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Calvadosstokers opgelet!

Stuur mij een PB als je belangstelling hebt.

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
Calvadosstokers opgelet!

Ik heb een vriend die nog heel veel gepasteuriseerde appelsap in 1 liter flessen heeft. Ik heb er heel goede calva van gemaakt die nu ligt te rijpen. Voor de verkoop is de appelsap net over de tht dat...

In forum Vraag en aanbod

3 jaar geleden
RE: Calvados: 2x stoken of in één keer door alembiek?

Dank je Robbert ik ga dat proberen. Stoken de boeren/thuisstokers in Normandië ook 2 x denk je? Ik stook bij voorkeur rustig aan bij lagere temp. Hoe laag weet ik niet want ik voel het met de hand, ma...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Calvados: 2x stoken of in één keer door alembiek?

Ik heb 70 liter gepasteuriseerde biologische appelsap vergist (met Kitzinger Reinhefe champagnegist), afgeheveld en daarna 1 x gestookt op alambiek. Goed resultaat van 5 liter calva 50% met echt appel...

In forum Spirits

4 jaar geleden
Pagina 1 / 5