Forum antwoorden aangemaakt

RE: Workshop vanuit eigenhuis / forum

Leuk, ik doe graag mee. Is er al een datum? November is prima.

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Filtreren over actieve kool

Een hele makkelijke manier is om een paar gram actieve kool (granucol ge ontgeurend) in je destillaat (< 50 %) te mengen en een dag later over een papieren filter (methode filterkoffie) weer eruit ...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Die ketel op walstroom is uitstekend. Heb hem zelf gebouwd met koperen boiler (17 liter) van oudijzer-handelaar. Met alle onderdelen en zilversoldeer kwam ik wel op iets meer dan 200 euro trouwens. Ik...

In forum Stel je even voor...

6 jaar geleden
RE: Calvados

Heel waardevolle info, blij mee. Helpt het ook als ik amylase toevoeg? Heb ik nog een paar zakjes van.

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Calvados

Dank je Robbert voor je snelle reactie! Peer komt erbij nog. Charentaise gaat helaas niet lukken want ik heb een 17l. koperen potstill obv een boiler, met helm en gasgestookt. Die werkt goed. De kern ...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Calvados

Vraag: kun je de appelmash voor calvados beter vergisten met of zonder pulp? Ik maak nu appelsap - ongeveer 20 liter - met de sapcentrifuge. Voor de smaak heb ik de verwachting dat het beter is om de ...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Me nieuwe ketel!!

Mijn vrouw zegt: "Kom op, stoken Petrus. De whisky is op."

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

Dank je Jan, als ik gestookt heb post ik er n berichtje over.

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

Dag Jan, ik volg op dit moment jouw bovenstaand recept en ben benieuwd naar het resultaat. Ik heb een vraag. Je laat alles, dus ook de kafjes van de granen mee vergisten, en filtert en spoelt dus niet...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Ik ben benieuwd naar je resultaat hiermee Chris. Mijn roggebroodwhisky smaakte helaas niet naar whisky. Een wat onbestemde smaak.

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: aktieve kool

Ik heb een goed resultaat met Granucol GE. Paar gram bij je distillaat (wel <40%) doen en omroeren. 24 uur laten staan - dan wordt de rumba wel wat vermoeiend - en over een koffiefilter gieten. Sma...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Vraag Whiskysmaak

Merci beaucoup. Ik zie wel dat je het echt anders doet dan op de video van Jan. Ik ga jouw werkwijze zeker uitproberen. Ik denk dat je gelijk hebt dat de tannines de smaak van mijn whisky beïnvloed h...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraag Whiskysmaak

Ik snap je uitleg Munckerik. Ik maal nu de gemoute granen eerst in een simpele blender tot grove meel. Is dat ok of moet ik ook beter "de klompen aantrekken" en de korrels pletten met klompendans in e...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraag Whiskysmaak

Dank je wel voor jouw antwoorden, tof! Ik heb de Youtubefilm van Jan gebruikt als handleiding. De granen gekookt tot een dikke brij, water erbij en koelen tot < 30 gr, gist erbij en 20 dagen vergis...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Vraag Whiskysmaak

Maar nog ff, wat bedoel je met vergisten zonder granen? Dan zou ik alleen water hebben gehad... Ik had 5 kg granen op 20 liter water en gist. No more no less.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
Pagina 2 / 5