Forum antwoorden aangemaakt
RE: Waterkefir distileren @robbert Niet allen in bepaalde Aziatische landen; ook in oa Europa wordt het volop geconsumeerd, waarbij Yakult wel het meest commerciële product hier is, maar er zijn 'tig meer mogelijkheden. |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Waterkefir distileren @robbert bedoel je dat als ik aan een sample kefir-water ongepasteuriseerde karnemelk toevoeg, samen met druivensuiker, ik een giststarter maak voor een betere vergisting (= hoger alcohol percentage) ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Waterkefir distileren Voor alle duidelijkheid: Na een paar dagen fermenteren; 'oogst' je de vloeistof voor consumptie; de suiker(s) en vruchten hebben hun werk gedaan(, maar mijn hond vindt deze vruchten geweldig lekker) e... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Waterkefir distileren @robbert, Mwa, kefir-drank is puur ook te verstoken. (Best wel lekker.) Alleen, wat ik duidelijk wil maken, er zijn volgens mij nog heel veel restsuikers, en smaak-versterkingen, die dan niet gebruikt... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Waterkefir distileren @robbert Hallo Robbert, is de gist misschien ook uit de kefir-korrel, het 'spoel'water, ofzo is op te kweken?(Sorry voor degenen die zoiets verafschuwen, ivm ontlasting en lijken. 😉 ) Nb, Nou heb ik b... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Waterkefir distileren Nb, Een ieder die zich geroepen voelt hiermee te experimenteren kan een pb sturen om een sample kefir toegestuurd te krijgen, samen met een werkbeschrijving (< 50 deelnemers). |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Waterkefir distileren Even in het kort: Je voegt suiker, vruchten en kefir-korrels toe aan water en laat dit een paar dagen op elkaar inwerken, fermenteren. (Erg kort door de bocht...)Er ontstaat nu een (probiotische)drank... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
Waterkefir distileren Hallo medestokers,'s Zomers maak en drink ik regelmatig waterkefir; een verfrissende, bruisende, licht-alcoholische drank die ik, persoonlijk, lekker en ook leuk vind om te maken. Niet in te laatste p... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Winnen van etherische oliën @vanleeuwen, Hallo Eric, het is niet handig om je mail-adres bij de onderwerp trefwoorden te vermelden. Doordat fora automatisch gescand kunnen worden zal je mail-adres gemakkelijk gebruikt kunnen wor... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @ErikA; McCorner, ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen in deze. @Alchemist & @Robbert (en alle anderen!); Dit item is voor mij een gouden info-bron! Hoop dat jullie hier 'eindeloos' mee do... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy @Rumo. Vindt je reactie van dd 8 juni 2021 21:50 erg bekrompen! |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
Gistsoorten Hallo medestokers. Wat ik van in forum begrijp zijn er twee basis-stammen van gist om een wash om te zetten in alcohol: Saccharomyces cerevisiae en Lactobacillus.Als ik op wikipedea zie zijn het beide... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy ??? Wat is wijsheid??? Uit berichten op dit forum maak ik op dat er recepten zijn die juist deze lijken aan een verse stookwijn toevoegen als voedingsbodem voor de gist... (Gist vooraf extreem verhitt... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Mijn ketel Ben erg nieuwsgierig naar het resultaat van je fijnstook, of was dit je fijnstook(, dan ook benieuwd!)?! |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Mijn ketel Denk dat je dan, mss onbewust, ons deelgenoot hebt gemaakt van een manier om een efficiëntere koeling te maken?!? |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |