Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Geen gespetter tijdens destilleren" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    Dan is het nu tijd voor een gezegde toegeschreven aan Henry IV koning van Frankrijk :
     
    Tot mijn 18 jaar dacht ik dat er een bot in zat.  
     
    (En hij sprak niet over eekhoorns.)

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Geen gespetter tijdens destilleren" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    Bij gebrek aan die penisbotten doe ik er gewoon een stukje koperen schuursponsje in.  In de buis niet in de eekhoorn.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "De kogel is door de kerk." – 3 jaren, 10 maanden geleden

    Met deze tips sta ik een stapje verder, zeker met de fruitvoeding. Hoeveel doe je er dan ongeveer in? En mag je alle fruitsoorten gebruiken   Hello Concha De mensen vergisten zowat alle fruit om alco van te maken. Peren,…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "De kogel is door de kerk." – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @ener Shalom EneR Welicht is het filteren door houtskool ontdekt om water te zuiveren.  Kampvuur Houtskool Brak Water :  ligt voor de hand maar kan niemand bewijzen.  Marco Polo beschrijft de methode uitvoerig in zijn reisverhalen van china.  En ja…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "De kogel is door de kerk." – 3 jaren, 10 maanden geleden

    Hello Leuvenaar Welkom en leuk je hier te hebben Blij dat je je goed beslagen op het ijs stapt.   Heel veel vragen, waarvan ik er een paar kan beantwoorden. Dit is echter gewoon mijn mening, gegroeid uit een 20…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "hemel(s)lichaam ? ☄️" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Bedankt Zoef
    Ik heb die site meteen een bookmark gegeven

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "“Olleke bolleke”" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Prachtig
    Combinatie potstill en reflux.
    Kan je daar een ginbasket inhangen ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "quick pot still" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Salaam Hegeliostra
    Wat is een quick pot still ?
    De mash moet je alleen filteren indien er risico bestaat voor aanbranden.  Dus bv bij een electrisch verwarmde pot still met bepaalde mashes.  Indien op gas hoef je niet te filteren.
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Thanks Robbert
     
    Maw het gaat niet zonder her-distillatie en dan verlies ik teveel smaak
    Zal er iets anders op moeten vinden
     
    Prettig weekend

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Thanks Robbert
    Enige manier om een drank te “ontkleuren”  ?
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Grazie Mille Mc Corner   Maar als ik bv rood bij de drank giet die al een vuile kleur heeft dan is het resultaat een nog slechtere kleur.  Het kleuren van kleurloze drank is geen probeem.  Cassis bv kleurt donkerrood…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Thanks Alchemist
    Kleur weg vangen ?
    Bedoel je dat filteren op actieve kool alle kleur wegneemt ?
    Dat zou perfect zijn (as de smaak niet wijigt natuurlijk)
     
     
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Kleur" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Hello Vraaagje. Sommige van mijn maceraten hebben wat ik noem een vuile kleur. Ze zijn lekker maar door het mengen van verschillende maceraten met verschillende kleuren bekom ik een lelijke kleur.  Niet het mooie amber van rijpen op eik, niet…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Met alles in mijn achterhoofd ga ik nu eerst vrolijk door met beginnersfouten maken, anders kan ik ook nooit zeggen dat ik “daar ben geweest”, maar inmiddels “ervaren” ben   Hi Zoef Spoken like a true Dutchman zou ik zeggen…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Thanks RUMO
    Dat is precies wat ik wilde zeggen 🙂
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Schaf je eerst een tasting wheel aan. Er zijn er genoeg op het web google gin tasting wheel. Probeer dan te beslissen welke gin je wenst te maken. Bv bloemig, kruidig, aards, fruitig, zoet etc. Je kan dat bv beslissen…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Shalom Zoef   Hier een paar bedenkingen waar zeker niet iedereen het mee eens zal zijn.   70 gram jeneverbes 5 gram paradijszaad 10 gram korianderzaad 5 gram anijszaad 10 gram venkelzaad 2,5 gram kardemom 10 gram engelwortel 4 gram…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Hi Robbert Peenzaad ?  Is dat wortelzaad ? @ zoef : Anijs, steranijs en venkel zijn moeilijk te combineren smaken.  Moeilijk als beginnend stoker en nu ik eraan denk :  eveneens moeilijk voor een ervaren stoker. Vlier is heel subtiel….   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @robbert Hi Robbert Precies daarom gaat er bij mij max 10% van de bessen (gekneusd) in de ketel.  Die geven de iets hrdere en meer bittere aromas van de bessen door. De fijnere meer etherische smaken gaan via de 90…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Shalom
    Kneuzen in een mortier
    90% in de basket 10% in de wash.  Zeker niet maceren voor het stoken
    Maar dit is geen evangelie.
    (alhoewel)
     
    🙂
     
     

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 3 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 3 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 4 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 6 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens