-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 Grof malen en daarna even koken. Ik heb hiervoor een vooroorlogse graanmolen van meer dan 80 jaar oud gescoord op MP. Met een standaard schrootmolen lukt dit niet, maïs is te hard. En de bordeaux maïs van de Groot… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rinus55
deze is een 5 liter, bevalt mij prima 👌
Groet, @ndré😎🥃 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 graan of havermout moet even verwarmen in weinig water. Dan krijg je uit eiwitten aminozuren en daar is gist gek op.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 1 week geleden
@rinus55 geld voor de meest fruit soorten. B.v. o.a. Ananas, kers en banaan niet noodzakelijk.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 3 maanden, 1 week geleden
@rinus55 een suiker stookwijn kan bijna niet mislukken en is prima voor een bubbelplaatkolom want je stook niet op smaak maar neutraal.
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Willy" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 merci🙂
-
Kareltje antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby unlocked" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 helaas komen de foto’s niet door aangezien ik een nieuwe gebruiker ben. De beheerders van de werkruimte die ik huur stellen het niet op prijs als er gasflessen aanwezig zijn in het pand dit vanwege brandveiligheid en verzekering.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 3 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 bij mij zit onderhuis een oude kelder waar vroeger de kolen en aardappelen in hebben gelegen. Altijd vrij constant in temperatuur en ook luchtvochtigheid. Zelden komt temperatuur daar boven de 12 graden en vriest er ook nooit. En luchtvochtigheid… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 3 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 het is niet goed zichtbaar op foto maar het percentage is 42 % . Dus 8 % verlies in ruim 4 jaar sinds het in vat is gekomen . Dat is met kleinere vaatjes vrij normaal. Om deze reden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden geleden
@rinus55 ik geloof dat deze 50% was toen hij op vat kwam
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden geleden
@rinus55 inderdaad beetje richting de talisker port ruighe nu op kamer temp is hij wat zwaarder in rook en minder sting . maar hijis Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanilla …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden geleden
@rinus55 wat voor mout ? Je heb met rogge en haver veel diastatisch vermogen nodig . Als je slecht 1 kilo roggemout hebt gebruikt kom je tekort.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden geleden
@rinus55 wat was de verhouding rogge en de diastase mout ?
Heb je voldoende water gebruikt?
Mais stappen?? -
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Rare zaken met UPS" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 Ja raar he?The package contains articles that UPS prohibits for international shipping.Hoofddorp, Netherlands.
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Rare zaken met UPS" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 Ok heb net de Invoice ingezien, de verkoper heeft verteld dat er een RVS Pijp connector in zat. Onze Douane is niet achterlijk.Ondertussen een Refund procedure gestart.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 Geen gaatjes daarom zit er een overloop cap in, dat is eigenlijk een gewone cap maar dan op zijn kop gemonteerd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 zie in de chemische veiligheids Bladen per stof staat ook voorin scheikundige deel in begin van stookboekje.
Wat de maker plaatst is was algemeen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar als ik jou jou was even controleren. O.a. Methyl 64,7 c Ethyl alcohol is 78,3 c kookpunt damptemp 2 Propanol 80,4 c Daarbij hangt het ook af… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 is goed. Een andere stoker wil ook graag even langs komen dan met 3 even dagje stoeien met ketel.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 je gaat niet op zeker met de parrot of op milliliters te werken. Misschien kun je beter net als de beginners een aantal borrel glaasjes ( potjes ) gebruiken. Per borrelglas 5 a 10 mil opvangen en daaruit gaat… Meer lezen»
- Meer laden