Vond forum berichten leuk

RE: Naloop

@rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90% van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim boven 50% zijn om...

In forum Stooktips

2 dagen geleden
RE: Sinaasappelborrel

Cees een heerlijk resultaat! Omdat ik gelezen had uit een reactie dat er een bittertje kon meekomen heb ik bij de helft van de sinaasappels wel de schil toegevoegd maar niet het witte gedeelte daarvan...

In forum Recepten

6 dagen geleden
Mijn bouwproject

Hallo. Sinds gisteren heb ik mijn ketel klaar. Als basis heb ik een 10ltr boiler genomen. Op de opening heb ik een rvs inductieadapter geschroefd, zodat ik met inductie kan stoken. Aan de andere kant ...

In forum Mijn installatie

2 weken geleden
RE: Amylase in melasse

@marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker v...

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: Amylase in melasse

@robbert vraagje , ik heb nog niet met een moutsoort gewerkt maar dat staat op m'n lijstje om te gaan doen omdat ik begrepen had dat dit een nootachtige smaak zou meegeven...kunnen we deze bijsmaak on...

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: Absint maken

@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar eens k...

In forum Stookforum

3 weken geleden
RE: Sinaasappelborrel

@rinus55 Het is een Portugese ketel, eigenkijk de vorm van een snelkookpan met een condensor.

In forum Recepten

3 weken geleden
RE: Absint maken

Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 ma...

In forum Stookforum

3 weken geleden
RE: Nieuw lid.

@opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend r...

In forum Stel je even voor...

3 weken geleden
RE: Nieuw lid.

@rinus55 Nee ik doe ze niet in een mandje, laat ze gewoon lekker in het vocht sudderen. Voor kleine proef stoken stop ik het in een airstill, nooit problemen met aankoeken. En voor grotere aantallen s...

In forum Stel je even voor...

3 weken geleden
RE: Sinaasappelborrel

@cees jazeker ik ga 'm maken maar dan met rum uiteraard!

In forum Recepten

3 weken geleden
RE: Wat te doen met restanten?

Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voor...

In forum Het Café (praathuis)

4 weken geleden
RE: Kleine batch

@psycat, zoals door jou gevraagd, een foto-tje van een zelf gemaakt keteltje, inhoud 6 liter. Als je geïnteresseerd bent, maak ik nog een foto-tje van een zelf gemaakt keteltje, ca. 8 liter inhoud. &n...

In forum Het Café (praathuis)

4 weken geleden
RE: Benedictine

Vandaag de benedictine met saffraan van @uridium afgemaakt. Voor de rest van mijn leven voldoende nu. Bedankt uridium en rumo.  IMG-20250413-WA0023_copy_1080x1920.jpg

In forum Likeuren

1 maand geleden
RE: Basisrecept rum

@rinus55, 1 uur op 67 graden. Er is een heel groot topic over rum en daar staan dit soort dingen in, zoals de melasse wassen en gelijk de mout daarin verwarmen.

In forum Recepten

1 maand geleden
Pagina 1 / 25