Vond forum berichten leuk

RE: Nieuw lid.

@opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend r...

In forum Stel je even voor...

1 dag geleden
RE: Nieuw lid.

@rinus55 Nee ik doe ze niet in een mandje, laat ze gewoon lekker in het vocht sudderen. Voor kleine proef stoken stop ik het in een airstill, nooit problemen met aankoeken. En voor grotere aantallen s...

In forum Stel je even voor...

1 dag geleden
RE: Sinaasappelborrel

@cees jazeker ik ga 'm maken maar dan met rum uiteraard!

In forum Recepten

3 dagen geleden
RE: Wat te doen met restanten?

Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voor...

In forum Het Café (praathuis)

1 week geleden
RE: Kleine batch

@psycat, zoals door jou gevraagd, een foto-tje van een zelf gemaakt keteltje, inhoud 6 liter. Als je geïnteresseerd bent, maak ik nog een foto-tje van een zelf gemaakt keteltje, ca. 8 liter inhoud. &n...

In forum Het Café (praathuis)

1 week geleden
RE: Benedictine

Vandaag de benedictine met saffraan van @uridium afgemaakt. Voor de rest van mijn leven voldoende nu. Bedankt uridium en rumo.  IMG-20250413-WA0023_copy_1080x1920.jpg

In forum Likeuren

2 weken geleden
RE: Basisrecept rum

@rinus55, 1 uur op 67 graden. Er is een heel groot topic over rum en daar staan dit soort dingen in, zoals de melasse wassen en gelijk de mout daarin verwarmen.

In forum Recepten

3 weken geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 ik trek gelijk maar een fles open want ik krijg trek van die vragen van jullie 😉 Proost.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 maand geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Dit zou wel eens mijn persoonlijke zomerhit kunnen worden, druivensap/CL23gist met een ijs/vruchtenbal. Licht zoet met een klein bittertje in de afdronk. Ik ben klaar voor de lente 😆  ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 maand geleden
RE: groeps foto

@rinus55 nee nee ik ga er niets meer over zeggen Oke nog 1 keer dan, boven de kleine bubbelplaat koeler meet je eerst de temperatuur rond de 72 gr. voor de voorloop en dan rond de 80gr.(wat om hoog...

In forum Mijn installatie

1 maand geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@murmillo Nee, nog lang niet 😆 Ik heb nog een paar kratten en ik kom ook nog overal flessen tegen. Maar er zitten niet overal etiketten op dus soms een verrassing wat ik te pakken heb.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 maand geleden
RE: Op bezoek bij : - x -

@kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld. Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd wel...

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Op bezoek bij : - x -

Vandaag andersom. Normaliter ging/gaat Robbert op pad. Vandaag was ik wegens omstandigheden in Den Oever. Ik dacht even de Afsluitdijk over en dan ben ik in het Friese land. Rob is zelf minder mobiel ...

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Digitale refractor

Ik heb hem met gedistilleerd water gekalibreerd, maar zit er ongeveer 30% naast. Hij gaat retour, gewoon een een slecht ding.

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Wat te doen met restanten?

En nu 10 dagen wachten .  IMG_20250305_190507205.jpg

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
Pagina 1 / 25