Vond forum berichten leuk

RE: Mijn bouwproject

Ik heb een (standaard bier-) pompje met wat leidingwerk naar buiten geleid, waar 2000 liter koelwater in IBC tanks zit...  IMG_20241224_144347.jpg

In forum Mijn installatie

11 uur geleden
RE: Mijn bouwproject

Dit is mijn installatie  IMG_20250524_120324.jpg

In forum Mijn installatie

11 uur geleden
RE: DaanBanaan stelt zich voor

Het is bijna zo ver, de grote alquitara is bijna klaar voor verzending. Er wordt alleen nog een thermometer in het bad toegevoegd en een mondstuk zonder parrot. Zijn er nog tips over bovenstaand beric...

In forum Stel je even voor...

2 weken geleden
RE: Naloop

Simpeler is gebruikt gezond verstand en flikker afval als voorloop en naloop gewoon weg ! Zorg dat ketel schoon is voor gebruik. Vermijd zoveel mogelijk pitten in beslag en bij fruit beslag even k...

In forum Stooktips

3 weken geleden
RE: Naloop

@rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90% van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim boven 50% zijn om...

In forum Stooktips

3 weken geleden
RE: Sinaasappelborrel

Cees een heerlijk resultaat! Omdat ik gelezen had uit een reactie dat er een bittertje kon meekomen heb ik bij de helft van de sinaasappels wel de schil toegevoegd maar niet het witte gedeelte daarvan...

In forum Recepten

4 weken geleden
Mijn bouwproject

Hallo. Sinds gisteren heb ik mijn ketel klaar. Als basis heb ik een 10ltr boiler genomen. Op de opening heb ik een rvs inductieadapter geschroefd, zodat ik met inductie kan stoken. Aan de andere kant ...

In forum Mijn installatie

1 maand geleden
RE: Amylase in melasse

@marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker v...

In forum Stookforum

1 maand geleden
RE: Amylase in melasse

@robbert vraagje , ik heb nog niet met een moutsoort gewerkt maar dat staat op m'n lijstje om te gaan doen omdat ik begrepen had dat dit een nootachtige smaak zou meegeven...kunnen we deze bijsmaak on...

In forum Stookforum

1 maand geleden
RE: Absint maken

@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar eens k...

In forum Stookforum

1 maand geleden
RE: Sinaasappelborrel

@rinus55 Het is een Portugese ketel, eigenkijk de vorm van een snelkookpan met een condensor.

In forum Recepten

1 maand geleden
RE: Absint maken

Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 ma...

In forum Stookforum

1 maand geleden
RE: Nieuw lid.

@opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend r...

In forum Stel je even voor...

1 maand geleden
RE: Nieuw lid.

@rinus55 Nee ik doe ze niet in een mandje, laat ze gewoon lekker in het vocht sudderen. Voor kleine proef stoken stop ik het in een airstill, nooit problemen met aankoeken. En voor grotere aantallen s...

In forum Stel je even voor...

1 maand geleden
RE: Sinaasappelborrel

@cees jazeker ik ga 'm maken maar dan met rum uiteraard!

In forum Recepten

2 maanden geleden
Pagina 1 / 26