Vond forum berichten leuk
Mijn bouwproject Hallo. Sinds gisteren heb ik mijn ketel klaar. Als basis heb ik een 10ltr boiler genomen. Op de opening heb ik een rvs inductieadapter geschroefd, zodat ik met inductie kan stoken. Aan de andere kant ... |
In forum Mijn installatie |
2 maanden geleden |
RE: Amylase in melasse @marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker v... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Amylase in melasse @robbert vraagje , ik heb nog niet met een moutsoort gewerkt maar dat staat op m'n lijstje om te gaan doen omdat ik begrepen had dat dit een nootachtige smaak zou meegeven...kunnen we deze bijsmaak on... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Absint maken @robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar eens k... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Sinaasappelborrel @rinus55 Het is een Portugese ketel, eigenkijk de vorm van een snelkookpan met een condensor. |
In forum Recepten |
2 maanden geleden |
RE: Absint maken Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 ma... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Nieuw lid. @opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend r... |
In forum Stel je even voor... |
2 maanden geleden |
RE: Nieuw lid. @rinus55 Nee ik doe ze niet in een mandje, laat ze gewoon lekker in het vocht sudderen. Voor kleine proef stoken stop ik het in een airstill, nooit problemen met aankoeken. En voor grotere aantallen s... |
In forum Stel je even voor... |
2 maanden geleden |
RE: Sinaasappelborrel @cees jazeker ik ga 'm maken maar dan met rum uiteraard! |
In forum Recepten |
2 maanden geleden |
RE: Wat te doen met restanten? Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voor... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Kleine batch @psycat, zoals door jou gevraagd, een foto-tje van een zelf gemaakt keteltje, inhoud 6 liter. Als je geïnteresseerd bent, maak ik nog een foto-tje van een zelf gemaakt keteltje, ca. 8 liter inhoud. &n... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Benedictine Vandaag de benedictine met saffraan van @uridium afgemaakt. Voor de rest van mijn leven voldoende nu. Bedankt uridium en rumo. IMG-20250413-WA0023_copy_1080x1920.jpg |
In forum Likeuren |
3 maanden geleden |
RE: Basisrecept rum @rinus55, 1 uur op 67 graden. Er is een heel groot topic over rum en daar staan dit soort dingen in, zoals de melasse wassen en gelijk de mout daarin verwarmen. |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @rinus55 ik trek gelijk maar een fles open want ik krijg trek van die vragen van jullie 😉 Proost. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 maanden geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak Dit zou wel eens mijn persoonlijke zomerhit kunnen worden, druivensap/CL23gist met een ijs/vruchtenbal. Licht zoet met een klein bittertje in de afdronk. Ik ben klaar voor de lente 😆 ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
4 maanden geleden |