Vond forum berichten leuk
RE: Wat te doen met restanten? En nu 10 dagen wachten . IMG_20250305_190507205.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 maanden geleden |
RE: Wat te doen met restanten? Graan en mout IMG_20250227_121745265.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
2 maanden geleden |
RE: Recept speculaasdrankje Vervolg op mijn recept. Ik heb er nog een halve rol volkoren beschuit bij gedaan voor de graan smaak. Na een paar weken heb ik de boel gefilterd en de helft heb ik met de kruiden in een kruidenzak nog... |
In forum Likeuren |
5 maanden geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @rumo 3 en half jaar gelden had ik hier stokers uit verschillende windstreken en hebben we met in achterhoofd uit die streken drankjes als schrobbeler , schylger jachtbitter , nobeltje en fladderak ee... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @robbert vandaag ook de tijmlikeur gemaakt. Ruikt heerlijk. Nu even een periode rusten en ben benieuwd. InCollage_20250215_180507661_copy_2048x2048.jpg |
In forum Recepten |
2 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. In... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @rinus55 deze mais is biologisch en lucht gedroogd. Ik maal ze indd, dan kook ik kort en maish ze oa met rogge en gemoute gerst. Niet veel werk en je krijgt een heerlijke drank. Wij hebben hier geen m... |
In forum Stooktips |
3 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @rinus55 Grof malen en daarna even koken. Ik heb hiervoor een vooroorlogse graanmolen van meer dan 80 jaar oud gescoord op MP. Met een standaard schrootmolen lukt dit niet, maïs is te hard. En de bord... |
In forum Stooktips |
3 maanden geleden |
RE: Spoelen @martijnp Ik gebruik per kilo graan ca. 800 ml water (heet) om mee te spoelen. De granen nemen namelijk ook wat vocht op. Ik heb recent mijn uitgespoelde graantjes in een vat met wat water en gist lat... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Rum.... Ben benieuwd. poor mans parrot s.jpg |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Rum.... Ben benieuwd. mijn plekkie WhatsApp-Image-2024-06-26-at-00.22.38_ecc8601c.jpg |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040 @rinus55 graan of havermout moet even verwarmen in weinig water. Dan krijg je uit eiwitten aminozuren en daar is gist gek op. |
In forum Gist vragen |
3 maanden geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets mo... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode @robbert Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars? Ik weet het niet over whisk(e)ys, maar wel over jenevers. Voor een verjaardag kreeg ik ooit eens een jenever van EUR 25 per glas aangeboden. Ik zei toen, dat ik liever 5 keer een glas van EUR 5 had, w... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |