Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @jeert b.v. paradijs zaad 0,5 g per liter , engelwortel 1,5 a 4 gr per liter, komijn 1-3 gr /,l , kruidnagel  0,2 tot 3 gr/l  , gentiaan 0,5 tot 5 gr /l , gember 5 – 20 gr per…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @grutte-pier een t500 is niet zozeer geschikt om een maceraat of “pulp’ in te destileren . Dan moet je dubbele bodem en kookzak gebruiken  . Of je moet met de kruiden mand die er voor te krijgen is werken maar…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @zoef cyaniden komen voornamelijk over in voorloop . Deze kun je dus afvangen met een voorstook . wanneer je aan 25 liter alcohol 125 mil glycerine toevoegt en 60 a 80 gram calcium carbonaat in 1e overhaal zal je al…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @grutte-pier cuffs and buttons recept staat ergens hier op forum  im heb dat ergens geplaats.  Bij zoeken even on toetsen . Inderdaad is het toevoegen van fruit en kruiden nadat de bourbon gerijpt is . . Als je een goede…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @grutte-pier wanneer je met glaswerk om weet te gaan en je heb dat materiaal voor handen waarom zou je dan een t500 aanschaffen ?  Glas zal zeker wanneer je extracten wil gaan maken vereweg beter zijn en nauwkeuriger mee te…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @jeert check je wel ph .
    Wei en ananas kunnen nogal variëren wat invloed heeft niet alleen op gisting maar ook op smaak vorming .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "overhevelen" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @haak zorg voor kooksteentjes en stook het zo snel mogelijk af . Misschien heb je een stuk horrengaas en kun je de mash daardoor heen in ketel overhevelen . Waarom buiten laten staan ? Als je vlot verwerkt zodra gisting…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Problemen met het stoken van de alcohol" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @gene ik weet niet wat je aan materialen hebt maar een SG dobber ,ph meter , alcohol meter zijn toch minimaal nodig . Een begin sg zou prefereerbaar  boven 1040 zitten en net onder 1100 voor een goede vergisting. Wanneer…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @zoef Zelf zou ik nooit onbekend spul aannemen en nog op smaak stoken . Sterker het gaat bij mij door gootsteen. IK las dat je een T500 hebt . ik zou als ik jou was en dat spul toch zou…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "overhevelen" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @haak . Wordt de boiler direct verwarmt met brander of indirect ? Wanneer direct gebruik dan kooksteentjes en kookzak . Of wat rvs of koper gaas op de kook steen leggen zodat de vaste stoffen niet op het aan vuur…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Problemen met het stoken van de alcohol" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    10. Dagen gisten  ? 
    Heb je wel gecontroleerd of alle suikers echt vergist waren ? 
    Begin SG en eind SG.? 
    Gekeken of vergisting wel over was ,?
    Er wordt veel beloofd op die pakjes turbo maar meestal zijn dat loze beloftes .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "overhevelen" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    Als je ketel geschikt is voor rauwe mash en niet aanbrand kun je het compleet in ketel mikken en verstoken .
    Een kookzak of een schoon geur en wasmiddel vrij kussen sloop en wat kooksteentjes kunnen eventueel helpen tegen aanbranden .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @zoef Voorstoken is inderdaad een goed plan . En hou het inderdaad wat langer dan eventjes aan en wees ook niet zuinig ,!  inderdaad het methanol risico zal niet meteen het grootste probleem wezen . Maar hoe zit het met…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Schoonpoetsen van koper na hardsoldeer" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    Ik gebruik voor het poetsen dergelijke blokken ;
     polijstpasta_silverline.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @jeert . Wanneer je ” blaand ” gaat stoken kun je het beste vooraf natrium bicarbonaat of soda toevoegen . Enige uren laten staan en dan afstoken . Wanneer je fruit en zoetigheid gebruikt zit je met vervelende smaakcontrasten . …   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    @grutte-pier ik heb diverse Whiskey’s en bourbon’s gemaakt door de jaren heen . Zelf einige tijd bij een destilleerij in uk rondgescharreld  Mijn laatste Whiskey was eigenlijk meer een demo hoe omdat een mede forum lid ( nu meer een…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert waardeerde het bericht "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    in landen o.a als Tibet , Mongolië ,laos maar ook peru , bolivia wordt melk en wei wel vaker gebruikt  in maken van  wijnen En dranken . Vaak ook zonder toevoeging van gist maar natuurlijke fermentatie . Ook is wei…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Hoi allemaal…!!" – 4 jaren, 6 maanden geleden

    Stoom extractie moest daar staan

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 8 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 20 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 20 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens