-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeert b.v. paradijs zaad 0,5 g per liter , engelwortel 1,5 a 4 gr per liter, komijn 1-3 gr /,l , kruidnagel 0,2 tot 3 gr/l , gentiaan 0,5 tot 5 gr /l , gember 5 – 20 gr per… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier een t500 is niet zozeer geschikt om een maceraat of “pulp’ in te destileren . Dan moet je dubbele bodem en kookzak gebruiken . Of je moet met de kruiden mand die er voor te krijgen is werken maar… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@zoef cyaniden komen voornamelijk over in voorloop . Deze kun je dus afvangen met een voorstook . wanneer je aan 25 liter alcohol 125 mil glycerine toevoegt en 60 a 80 gram calcium carbonaat in 1e overhaal zal je al… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier cuffs and buttons recept staat ergens hier op forum im heb dat ergens geplaats. Bij zoeken even on toetsen . Inderdaad is het toevoegen van fruit en kruiden nadat de bourbon gerijpt is . . Als je een goede… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier wanneer je met glaswerk om weet te gaan en je heb dat materiaal voor handen waarom zou je dan een t500 aanschaffen ? Glas zal zeker wanneer je extracten wil gaan maken vereweg beter zijn en nauwkeuriger mee te… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeert check je wel ph .
Wei en ananas kunnen nogal variëren wat invloed heeft niet alleen op gisting maar ook op smaak vorming .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "overhevelen" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@haak zorg voor kooksteentjes en stook het zo snel mogelijk af . Misschien heb je een stuk horrengaas en kun je de mash daardoor heen in ketel overhevelen . Waarom buiten laten staan ? Als je vlot verwerkt zodra gisting… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Problemen met het stoken van de alcohol" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@gene ik weet niet wat je aan materialen hebt maar een SG dobber ,ph meter , alcohol meter zijn toch minimaal nodig . Een begin sg zou prefereerbaar boven 1040 zitten en net onder 1100 voor een goede vergisting. Wanneer… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@zoef Zelf zou ik nooit onbekend spul aannemen en nog op smaak stoken . Sterker het gaat bij mij door gootsteen. IK las dat je een T500 hebt . ik zou als ik jou was en dat spul toch zou… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "overhevelen" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@haak . Wordt de boiler direct verwarmt met brander of indirect ? Wanneer direct gebruik dan kooksteentjes en kookzak . Of wat rvs of koper gaas op de kook steen leggen zodat de vaste stoffen niet op het aan vuur… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Problemen met het stoken van de alcohol" – 4 jaren, 6 maanden geleden
10. Dagen gisten ?
Heb je wel gecontroleerd of alle suikers echt vergist waren ?
Begin SG en eind SG.?
Gekeken of vergisting wel over was ,?
Er wordt veel beloofd op die pakjes turbo maar meestal zijn dat loze beloftes .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "overhevelen" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Als je ketel geschikt is voor rauwe mash en niet aanbrand kun je het compleet in ketel mikken en verstoken .
Een kookzak of een schoon geur en wasmiddel vrij kussen sloop en wat kooksteentjes kunnen eventueel helpen tegen aanbranden .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@zoef Voorstoken is inderdaad een goed plan . En hou het inderdaad wat langer dan eventjes aan en wees ook niet zuinig ,! inderdaad het methanol risico zal niet meteen het grootste probleem wezen . Maar hoe zit het met… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Schoonpoetsen van koper na hardsoldeer" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Ik gebruik voor het poetsen dergelijke blokken ;
polijstpasta_silverline.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@jeert . Wanneer je ” blaand ” gaat stoken kun je het beste vooraf natrium bicarbonaat of soda toevoegen . Enige uren laten staan en dan afstoken . Wanneer je fruit en zoetigheid gebruikt zit je met vervelende smaakcontrasten . … Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier ik heb diverse Whiskey’s en bourbon’s gemaakt door de jaren heen . Zelf einige tijd bij een destilleerij in uk rondgescharreld Mijn laatste Whiskey was eigenlijk meer een demo hoe omdat een mede forum lid ( nu meer een… Lees meer»
-
Robbert waardeerde het bericht "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 6 maanden geleden
in landen o.a als Tibet , Mongolië ,laos maar ook peru , bolivia wordt melk en wei wel vaker gebruikt in maken van wijnen En dranken . Vaak ook zonder toevoeging van gist maar natuurlijke fermentatie . Ook is wei… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Hoi allemaal…!!" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Stoom extractie moest daar staan
- Meer laden