Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 1 maand, 2 weken geleden

    @rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin  . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever.  Dat wilde nuet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 1 maand, 2 weken geleden

    @leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 1 maand, 2 weken geleden

    Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen .  Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes, citrus , Koriander, karwijzaad en venkel van belang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 1 maand, 2 weken geleden

    @leonvandorp wat voor gist gad je  ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart.  De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard worden.  Ik woon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 1 maand, 2 weken geleden

    Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt  een deel op fles met nog geen doel  ( misschien nieuw project mini Alquitara  ) en 1,5 liter 80 %  in  2 wekpotten gezet met nog deel van voorraad genepi kruiden . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 1 maand, 3 weken geleden

    @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd  de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel .  Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 1 maand, 4 weken geleden

    @bazz de panella oplossen in water van 80 graden.  Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 – 4,5  .  Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is   .  Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 .  Op 20 Liter …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 4 weken geleden

    @psycat  naam is iets als : olomoucké prso

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof   (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden  15 gram . Venkel vers…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    @psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken.  Genepi maak ik bijna elk jaar . Ik heb nu…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    Ja ik heb diverse recepten uit de ‘ oude doos” met o.a. Dragon .  Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week  . Zit wat met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    @psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen.  Van oudsher enkelt venkel alsem en anijszaad . De alsem hoort…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Chocolade likeur" – 2 maanden geleden

    @tamaravermulst gecondenseerde melk blikje  erdoorheen kloppen. 
     
    Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klein beetje espresso erdoor . En uiteraard alcohol 72 %>
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 2 maanden geleden

    @rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden geleden

    P.s.  met een gewone  pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45  min zonder aanbranden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden geleden

    @opticase  het is lastig om dat juist te beantwoorden.  Dat komt omdat er in de producten  grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd.  Je hebt melasses die zeer donker zijn ” vuiler” dan de licht bruine.  Zo ook met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden, 1 week geleden

    @opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend.  In landen zuidelijke van mexico en  venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs.  Je kunt het het best…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden, 1 week geleden

    @rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo  filmpjes als whiskey maken deel 1  beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok  . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden

    @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 
    Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 34 minuten geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 4 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 5 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens