-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier ik heb deze illustraties in mijn telefoon zitten . Ik moet even op zolder door de boeken om te zien yit welke ze komen
Ik denk dat het history of Barbados rum heet . Is boek uit jaren 60
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier ik heb deze illustraties in mijn telefoon zitten . Ik moet even op zolder door de boeken om te zien yit welke ze komen
Ik denk dat het history of Barbados rum heet . Is boek uit jaren 60
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Moderne rum still voor een full body Caraïben rum
IMG_20221014_1634233482.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier de bekendste kolom still die nog steeds in gebruik is bij o.a. Bacardi em diverse moderne carabian rum is de coffey still. De opstelling heeft na de kolommen nog een aantal rectificatie en passage stations waarbij de hoge alcohol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier de bekendste kolom still die nog steeds in gebruik is bij o.a. Bacardi em diverse moderne carabian rum is de coffey still. De opstelling heeft na de kolommen nog een aantal rectificatie en passage stations waarbij de hoge alcohol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres de kolom zal wel wat smaken over laten komen maar je moet dan hoog Stoken om op brug een goede temperatuur te krijgen en constant te houden . Dan is onderin ketel waarschijnlijk al rond kookpunt wat weer tenkoste… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres misschien kun je de kolom op twee plaatsen door zagen . Een paar sokken kopen en op onderste deel zetten en op het tussenuit gezaagde stuk . Dan kun je zowel met een korte top en een kolom werken … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@harrymuyres voor een rum stook of een eau de vie is een kolom niet geschikt. Je houd te weinig smaakt stoffen als vezels, foezels ,esters en ethische olieen over . Voor rum gebruik je Een helm / hoed op de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@martin74 zodra een beslag staat te gisten nuet meer roeren. Gist produceert ethyl in anearobe conditie. Roer je er zuurstof in zal gist minder alcohol uitstoten ,knop vormen en meer azijnzuur uitstoten. Wanneer je appels en peren even verwarmt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist een deel van mout kun je ook gewoon groenmout voor gebruiken . Raar is eigenlijk dat men ook altijd uitgaat van droge maïs terwijl er juist in de bourbon wereld heel veel gekiemde mais word gebruikt. Malted mais is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Prototype upgrade T500" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@axelf ik heb geen bodemplaten meer liggen ..Ook geen materiaal om ze te maken. Er is te weinig vraag om een plaat te kopen. Een rvs geperforeerde plaat is zeker nu erg prijzig. Dus momenteel kan ik je niet helpen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist gerookte gerstemout heeft weinig of geen diastatisch vermogen .
De mais al helemaal niet.
Waar haal je in recept voldoende enzym vandaan ? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Soep-pot-still" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zotje neem een ronde plaat die tussen dome en pan in past maak er een gat in van 3/5 van buiten diameter. Soldeer of klem deze als kraag onder de dome.
Dat is simpelste en zeer effectieve snelle oplossing -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Soep-pot-still" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rein dat model is een tussenvorm /”goedkope” aanpassing om van een ketel die eigenlijk als kolom apparaat is ontworpen een alambiek te maken . Je hebt hiermee een rechtstreekse overgang van een cylinder vorm ketel naar de alambiek.hij staat meteen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@geert69
Filmpje simpel maischen en beslag maken https://youtu.be/19diBeEXYkc
Filmpje sourmash . ( Voor jd honig gebruik je suiker en honing in bereiding)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Soep-pot-still" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@zotje de 3e is handig dan heb je makkelijk een thermometer montage punt . Het systeem gaat werken maar omdat je rechtstreeks van cylindrische deel naar dome gaat dus niet als een alambiek of potstill de ” schouders ” hebt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gevraagd Lasklusje (liefst TIG)" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rein ik weet niet met wat boor diameter je werkt maar ik heb nog restjes 2″ rvs buis staan mag voor schroot prijs weg .
IMG_20221011_172209160.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist O.A.JD gebruiken gist uit eerdere vergisting. Deze komt dus mee met het het deel wat geherintroduceert word aan nieuwe batch . Dit kan 1 : 1 delen zijn maar ook 1:3 Zo nodig word De pitch verhoogt met geoogst… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "onderdelen voor alambiek" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@a-spirit technirub zeewolde of rubbermagazijn .staan beide op internet
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist de JD honey is een blend met sourmash
De melkzuur gist komt uit de previous batch .
Naast honing achteraf toevoegen wordt bij vergisting ook honing toegevoegd aan het sourmash.
- Meer laden