Forum antwoorden aangemaakt

RE: Naloop

@psycat ik maak wel eens gebruikt van charantaise opstelling voor gelijke cognac, " metaxa " , of calvados dan gebruik ik wel de feints in smaak vorming . Verder ben ik niet een zuinige krent. Ik...

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: Naloop

@kees22 92 % zuiver ? Voorloop en naloop zitten diverse alcoholen en acetaten in . Deze zijn ook lichter dan water dus als je een standaard alcohol meter gebruikt die ziet geen verschil tussen de ...

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: T500 2 keer overhalen

@vijf-bijtjes opnieuw overhalen. Een kleine voorstook doen op 65 gr dan zal je als ee eventueel wat methyl in zit dit grotendeels weg stoken. Wat achterblijft hoef je niet zorgen over te maken .

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: T500 2 keer overhalen

@vijf-bijtjes wat heb je gestookt? En hoe heb je de aanwezigheid van methyl gedetecteerd? Methyl kan je grotendeels weg destilleren. Door jou temperatuur op brug aan te passen. Heb je fruit gestookt ...

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: T500 2 keer overhalen

@vijf-bijtjes natuurlijk kun je het mog eens overhalen. Niet alleen stoken voor alcohol zelf er zijn ook dranken die tot 7 x opnieuw worden overgehaald.

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Naloop

@rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90% van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim boven 50% zijn om...

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: Naloop

@rinus55 carbonzuren ontstaan uit oxydatie van alcoholen en uit gisting en verwarming en vormen Esters wanneer ze weer binden aan alcohol. Carbonzuren is verzamel naam van verschillende zuren . de ...

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: Naloop

@rumo het hangt ook af waar je de scheiding tussen hart en naloop maakt wat begin naloop is of eind hart . De definitie van naloop is in principe het deel wat nog alcohol bevat maar wat je niet m...

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: Naloop

@rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken. Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op . Let op je carbonzuren !

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: Naloop

@gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn . Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoff...

In forum Stooktips

2 maanden geleden
RE: Grainfather G70² en destilleren

@erho ook is het niet handig om een grain father of t 500 een eerste stook te doen en 2e op koper . De eerste overhaal is ook belangrijk in smaak. Wat je weg stook krijg je in 2e overhaal niet terug ...

In forum Grainfather

2 maanden geleden
RE: Grainfather G70² en destilleren

@tropical grain father of t 500 zijn ketels vrij gericht op slecht enkele taken. Wil je echt likeuren of dranken als whiskey ,gin of ook rum maken zal je zeker een ander type ketel erbij moeten hebb...

In forum Grainfather

2 maanden geleden
RE: Amylase in melasse

@rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot...

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Amylase in melasse

@marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker v...

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Absint maken

@_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.

In forum Stookforum

2 maanden geleden
Pagina 3 / 711