Forum antwoorden aangemaakt
RE: Chocolade likeur @tamaravermulst gecondenseerde melk blikje erdoorheen kloppen. Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klei... |
In forum Vraag en aanbod |
3 weken geleden |
RE: Hallo, Rrbbrrt hier @rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier. |
In forum Stel je even voor... |
3 weken geleden |
RE: Beslag moutwijn maken P.s. met een gewone pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45 min zonder aanbranden of aa... |
In forum Stookforum |
4 weken geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @opticase het is lastig om dat juist te beantwoorden. Dat komt omdat er in de producten grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd. Je hebt melasses die zeer donker zijn " vuil... |
In forum Recepten |
4 weken geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @opticase panella kun je een heerlijke "rum" achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend. In landen zuidelijke van mexico en venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de... |
In forum Recepten |
4 weken geleden |
RE: Beslag moutwijn maken @rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo filmpjes als whiskey maken deel 1 beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok . Op een gewone gasbrander. Een goe... |
In forum Stookforum |
4 weken geleden |
RE: Droog @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat. |
In forum Recepten |
4 weken geleden |
RE: Droog @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . |
In forum Recepten |
4 weken geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak @prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier "paar voorkomende problemen". En topic " Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling ." Had ik in 2018 geplaatst. Hierin heb ik ... |
In forum Stookforum |
1 maand geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak @prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door to... |
In forum Stookforum |
1 maand geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak @prutsstoker eetlepej per liter . |
In forum Stookforum |
1 maand geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak Kurk in uiteinde dan vullen met water waarin natrium bicarbonaat n is opgelost . Uurtje laten staan en dan naspoelen. Je kunt ook eersr even met azijn spoelen en daarna de natriumbicarbonaat erin . ... |
In forum Stookforum |
1 maand geleden |
RE: Wat te doen met restanten? En inderdaad 10 dagen voorbij. Geen verhoging in co2 meting meer . Dus vergisting voorbij sg ligt tussen 995 en 1000 . Begin was 1070. IMG_20250316_175444539.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - @kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld. Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd wel... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 maanden geleden |
RE: Ketel Voor de liefhebber heb ik eventueel nog een zelfde soort koffie ketel staan . J |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |