Forum antwoorden aangemaakt

RE: PH te laag

@stokerke als je die stukken van uit fe dierenwinkel even goed spoeld in helder water kun je deze prima gebruiken.

In forum Stooktips

5 maanden geleden
RE: PH te laag

@stokerke er zijn diverse middelen om ph te verhogen natriumbicarbonaat ,calcium carbonate maar je kunt vaak met een dergelijke stookwijn simpel sepia of schelpen toevoegen . Dat is verharde kalk wat...

In forum Stooktips

5 maanden geleden
RE: Bourbon Whiskey / recept gevraagd

In dit topic vind je beeld voor beeld een verslag van bourbon maken .

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@janne heb je naast de t500 niet een gewone alembiek of dergelijke ketel ? De T500 is een leuke hobby ketel voor hoog alcohol te stoken , de alembiek ( helm ) is een beetje een concessie in iets fle...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@janne de brug is de overgang van ketel naar koeler . Ik vermoed dat bij jou ketel de thermo dan halverwege de hals zit . Daar zal de temperatuur inderdaad hoger liggen . Als de ketel optimaal werkt ...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@janne als al gist kun je het ook gewoon laten gaan , als je nu inkookt moet je opnieuw gist toevoegen. Je hebt alleen wat meer volume nu . Destilleren tussen 81 en 88 graden brug temperatuur

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@bewust bij te bittere smaken kun je met limoen of ook zelfs grapefruit smaak opfrissen . Ook kun je wat extract maken uit zouthout en dat toevoegen voor zachtere vollere smaak

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@janne met 3 gram per keer omhoog brengen en elke keer na 10 min even controleren wat het ph dan is. Ik zou bin bessen nooit extra suiker vergisten. Bessen hebben al een fragiele smaak. Wil je hoger...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@janne natrium bicarbonaat zou tijdens stoken niet overkomen tenzij je te hoge temperatuur gebruikt . Ph van 2 is inderdaad te laag voor fruit is 3,4 - 4,2 prima. Je had dus iets minder natrium bica...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@murmillo als de drank gelukt is dan is de fles snel leeg ,, Doe maar achter slot en grendel, vrouwen zijn er gek op .

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Wodka van aardappelen

@pastorbelga met een goed actief mout heb je een zelfde resultaat met betere kwaliteit. Bier maken is een andere sport ! Het lijkt op elkaar maar Maischen voor likeur of whiskey heeft net een ander ...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@rinus55 ik weet niet wat voor emmers dat zijn . Maar er zit wel duidelijk verschil in materialen. Sommige plastics kan je alcohol in opslaan andere kun je slechts even gebruiken met kort materiaal ...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@kees22 de teflon tape moet niet over de rand heen en niet gekarteld zijn en alleen bij nauwe passing . Zodat het verder geen contact maakt , en niet in koelende afgaande deel , het komt dan niet me...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Wodka van aardappelen

@pastorbelga glucoamylase komt voornamelijk voor in darm kanaal . De los verkrijgbare glucoamylase is een dierlijk bijproduct wat inderdaad wordt gebruikt im voedsel industrie. Het Breekt delen uit ...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. In...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
Pagina 8 / 712