Forum antwoorden aangemaakt
RE: Whiskey maken en methanol? @kees22 de teflon tape moet niet over de rand heen en niet gekarteld zijn en alleen bij nauwe passing . Zodat het verder geen contact maakt , en niet in koelende afgaande deel , het komt dan niet me... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Wodka van aardappelen @pastorbelga glucoamylase komt voornamelijk voor in darm kanaal . De los verkrijgbare glucoamylase is een dierlijk bijproduct wat inderdaad wordt gebruikt im voedsel industrie. Het Breekt delen uit ... |
In forum Spirits |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. In... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Wodka van aardappelen @wessel voor aardappelen is het vrij simpel . Je kunt op 1 stap maischen hiervoor geld dat als je ten minste 10% mout aan de aardappelen toevoegt en je houd 1u 20 min temperatuur op 67 graden met e... |
In forum Spirits |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @kees22 er zijn veel verhalen over methyl de oorzaak is voornamelijk uit jaren 60 waarin de koelvloeistof van oude oorlog onderzeeër werd verwerkt in dranken waardoor er veel sterf gevallen waren in ... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @rumo ik heb nog steeds zelf een gaschromatograaf ( apparaat ook al eens te koop aangeboden hier ). Door de jaren heen regelmatig getest op zowel methanol, propanol , butanol maar ook op cyanides en... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @jjriet80 troebel destilaat aan eind komt doordat je temperatuur in de ketel en destilaat al dusdanig hoog ligt dat zwaardere stoffen mee komen. Deze wil je zowiezo in tweede overhaal ook niet hebben... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @jjriet80 bij eerste overhaal stoppen als het troebel wordt. En voorloop en naloop doe je niet in eerste maar in finale overhaal. Ook bij suiker geld dit . Ook suiker kan een slechte vergistingen he... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @jjriet80 heb je de drank 1 of 2 keer overgehaald? Voorloop kan enkele druppels wezen of enkele milliliters. Voorloop is proeven, kijken naar helderheid en geur . Nooit uitgaan van aantal milliliters ... |
In forum Stookforum |
5 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @skoelie daar kun je onder andere ook bestellen. Op marktplaats vind je wel eens oude graanmolens met maal stenen deze werken perfect en geven een mooi resultaat. Let wel op dat Stenen nog heel zij... |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
RE: Honing toevoegen aan drank @diederrick bentoniet kan juist bij honing of likeur met hoog suikergehalte langer bij zweven waardoor het nog meer troebel wordt wat erg lang duurt voor het zal bezinken. Daarom zou ik een ander kl... |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
RE: Honing toevoegen aan drank @diederrick bentoniet is met honing niet zo geschikt. Vislijm , caseïne , eiwit,,gelatine ,kiezelguhr en gebrand magnesium zijn bruikbare klarings middelen. ( Gebrand magnesium niet gebruiken in wij... |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @rumo beetje mout in begin erbjj of mais zelf laten kiemen en ook dat verstijfselen heb je geen last van . |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @rumo een kleine hoeveelheid groenmout bij 67 67 graden doorroeren dan heb je alpha Beta en een partij coenzymen dan word het beslag meteen vloeibaar . Enzym uit zakje is vaak enkelvoudig en synthetis... |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @skoelie als iemand zich geroepen voelt daar in de buurt . Je kunt ook bestellen online daar . Maar er zijn vast meer bedrijven verspreid over Nederland die goede consumptie mais verkopen. De Schi... |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |