Forum antwoorden aangemaakt
Te koop : 3 stuks Grainfather conical fermenter - pro edition Fermenters zijn nog in perfecte staat, en zijn alle drie voorzien van een thermo mantel en de laatste Wifi module Per stuk 400 euro Per twee 750 euro Per drie 1.100 euro inclusief de originele kabels ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
Te koop : 3 stuks Grainfather conical fermenter - pro edition Fermenters zijn nog in perfecte staat, en zijn alle drie voorzien van een thermo mantel en de laatste Wifi module Per stuk 400 euro Per twee 750 euro Per drie 1.100 euro inclusief de originele kabels ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Christmas Ale Hi, Wat een mooi bier om deze periode te brouwen! Mag ik aannemen dat je begint te mashen met circa 7,5 liter water gezien het een recept is van 20 liter? Groetjes, Ruben |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
6 jaar geleden |
Hopspider in de Grainfather Hi, Binnenkort wil ik beginnen aan het brouwen van mijn eerste biertje in de Grainfather. Op de community site van Grainfather heb ik een leuk recept gevonden voor een mooi pilsje. Nu is mijn vraag of... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
Smaakverschil in koperen alambiek of grainfather? Hi Stokers, Afgelopen weekend heb ik een eerste ervaring mogen hebben met de grainfather om een whiskymash mee te maken (WOW!). Van het bedieningsgemak en de kwaliteit mash was erg onder de indruk. N... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Te snel gegist? Bedankt voor alle tips! Inmiddels heb ik m'n stookwijn gemeten met een vinometer en blijkt dat er nu 8% alc. in zit. Ik ben erg tevreden voor een eerste keer! |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Te snel gegist? Inderdaad met een alcoholdobber getest. Hoe zou ik het volgens jullie moeten doen? |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Te snel gegist? net mijn mash getest op alcohol, maar er zit bijna niks in na een week. Kan ik nog iets verwachten hiervan of is het beter om het weg te spoelen? |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Te snel gegist? Hi Robbert, Dankjewel voor je antwoord. Kun je mij vertellen hoe lang ik 55, 65 en 72 graden moet verwarmen? Een Jodium en SG test heb ik nog niet gedaan, ik ben echt een beginner 😉 Bedankt voort de n... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Te snel gegist? nu gaat de derde dag in |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
Te snel gegist? Hallo, Gister heb ik een nieuwe whiskymash gemaakt, ik heb het als volgt gedaan. 6kg geschroot mout in een grote pan voor 1u op 60graden met 18 liter water 10 minuten op 70 graden mout gefilterd d.m.... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
Antischuim en klaringsmiddel? Beste medestokers, Een week geleden heb ik een stookwijn gemaakt op basis van mout van castlemalting. Omdat ik graag zo puur mogelijk wil werken zonder extra additieven, zou ik graag willen weten of h... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Welke kookplaat voor een 30L distilleerketel Bedankt voor het meedenken mannen! Ik volg graag jullie advies op en ga voor gas 😉 |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Welke kookplaat voor een 30L distilleerketel Bedankt voor de tip Admin, Bedoel je zoiets met een element? Of zou dit ook kunnen werken? |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
Welke kookplaat voor een 30L distilleerketel Hi medestokers, Sinds kort heb een nieuwe 30L ketel besteld bij Stookwinkel.nl. Mijn voorkeur is om voor elektrisch te gaan stoken, maar weet niet zo goed welke kookplaat hiervoor handig is. Als ik go... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |