-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rudyvanr ik heb 3 fabrieks ketels en , 5 verschillende maten installatie maar ik heb daarbij ook 4 kleine station ” ketels/ keteltjes/ potjes ” die ik op verschillende manieren kan inzetten in mijn opstelling. En natuur de onmisbare glas… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rudyvanr normaal als ik de ketel om rond 9u half 10 smorgens aanzet met 50 liter is de 2 e overhaal ook klaar om half 7 savonds alles opgeruimd en kan ik aan tafel . En dan hoef ik niets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rudyvanr als je om 5 u smorgens begint met 52 liter zou je om 6 uur savonds de 2,e overhaal toch ook achter de rug moeten hebben ? Of gebruik je een kleine ketel waar geen 52 liter in past… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rudyvanr morgen ochtend ook meteen de 2e overhaal er achteraan ?
-
JohanS antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rudyvanr ik ben blij dat het gelukt is 👍 👍 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr bij de omzetting miet ph voor optimale enzymen werking inderdaad rond 5,4 -5,6 wezen. Met jou beslag zou 4,8 tot 5,2 bij gist inzet wezen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr inderdaad maar wel rustig toevoegen.
Meet ook even ph . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr mischien heeft het iets staan bezinken waardoor bij overhevelen bij ene meer vaste stoffen zijn meegekomen.
Probeer eerst SG te verlagen en kijk wat dan gebeurt alvorens een ander soort gist toe te voegen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr 1090 is een te hoog SG om mee te starten met bakkersgist. 1075 is toch wel max voor bakkers gist im een goede start te krijgen. Heb je het beslag apart in verschillende pannen gemaakt en dat apart ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr wat was SG vooraf gist pitch ? De amylase was zeer eenzijdig. Beta amylase heeft geen kans gehad . Wat is jou indicatie dat er geen gisting is ? Maak alsjeblieft niet de domme fout de stankafsluiters / water… Meer lezen»
-
JohanS antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr laat iets weten wat er van gekomen is he
-
JohanS antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr
Wel ik heb de flessen opengedaan en deze roken echt lekker naar peren.daarna in mijn keteltje gegoten en de droesem in de fles gelaten 2x
gestookt en het resultaat was echt lekker smaakte duidelijk naar peer . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudyvanr let wel op of de wijnen geen stabilisators en concerverings middel bevatten . Export wijnen die niet gebotteld zijn in land van herkomst bevatten veelal deze toevoeging..deze zijn niet geschikt om te destilleren. Met de meeste hobby ketels krijg… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr vroeger gebruikte ik koper buis en plaat en een engels wiel en wals om onderdelen te maken. Maar de laatste 30 jaar na een stop van 1jaar wegens omstandigheden waarbij ik alles had vernietigd gebruik ik voor het deel… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr kooksteentjes? Ja, in m’n koperen ketel heb ik keramische steentjes en in m’n AirStill koperen (koper daar om een andere reden).
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr ja, dat zal moeten lukken lijkt me.
Niet boven de 40% abv stoken
En wel verdunnen met water om droogkoken te voorkomen
Anders desnoods in 2x, voor de zekerheid.
Gaaf keteltje -
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr mogge, ik heb had 20 liter stookwijn. Deze heb ik 3 gedeeltes verstookt in de alambiek van 15L 6.5l stookwijn 2l dunder 3L water Zeg 11.5l in het keteltje per keer. Volgens mij was dat ongeveer 25% abv. Ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr ik weer niet naar welk filmpje keek . Plaats van meten kan verschillen in stook methode. Voor zuivere alcohol kun je het besten meten op hoogte van brug . Overgang naar koeler. Je kunt ook op kooknat temperatuur. Werken…. Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr ik had het idee dat de temperatuurmeter in de vloeistof stak, maar hij moet bij dit soort ketel op het hoogste punt. Zo iets als dit
Van marktplaats 😆 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudyvanr ziet er goed uit maar ik heb wel het idee dat je op vloeistof temperatuur stook en je zou beter op brug temperatuur kunnen stoken. Dat wil zeggen een dikkere buis uit je ketel en de temperatuur meter op… Meer lezen»
- Meer laden