Forum antwoorden aangemaakt

RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners

Bedankt @rumo dat zal ik doen! Als deze stookwijn van rietsuiker en appelstroop is verstookt. kan ik de melasse die overblijft uit me grote ketel halen en bewaren om mee te stoken op de fijn stook in ...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners

@rumo zou ik na de vergisting de stookwijn gewoon via het kraantje kunnen aftappen? Of beter afhevelen?

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners

@rumo haha bedankt rumo voor je scherpe blik 😜 viel gelukkig alles mee en de intensiteit is al afgenomen. Deur ook op een kier gezet zodat het wat koelt. Bedankt 👍🏻

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners

Beste mede leden 😁 Ik zit met een prangende vraagje waar ik geen antwoord op kan vinden in het forum en ook niet met de zoekfunctie! Suikerwash gisteren aangemaakt alleen het vat iets te vol g...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rvdh voeg je dan 1 liter water toe per fles? En hoe bereken je dit? Om dan op 40% uit te komen

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Wijn klaart niet

@martin74 kan eventueel bentoniet gebruiken. Maar een koude 'filtratie' deed het bij mij 2 weken geleden erg goed. Toen het dicht tegen het vriespunt was was hij kraak helder geworden en heb ik hem ge...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rvdh zal ik zeker doen! We wilden as zondag onze eerste sugarwash stook gaan doen om te proberen. Maar we waren er toch nog niet klaar voor. Ivm schoonmaak werkzaamheden. Dus eerst maar een stookje d...

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

Leuk om allemaal te lezen zeg! Hoop dat wij ook snel mogen starten, en info kunnen vragen en delen 😁

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Het kleine vaatjes topic

@robbert mooi robbert! Ziet er goed uit. Laatst ook van iemand een proevertje op, die 3 jaar op een 60l vat heeft gestaan. En als ik blind had geproeft zou ik zeggen dat deze uit het top segment kwam....

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@psycat dat is vervelend. Tot op heden staat mijn witte wijn nog op de sur lie (totaal 21 liter) en zo ook de rosé (16 liter) de witte wijn wil ik eerdaags gaan overhevelen om te gaan klaren. Dit jaar...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@robbert deze week de eerste ketel ophalen, de week daarna nog een andere. En dan samen met broer en vader eerst meer eens een suiker vergisten/en overhalen voor we over gaan op mout enz 👍...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Dit jaar heb ik geleerd dat als je wijn kan maken. De stap naar destilleren niet zo groot hoeft te zijn! En dus eindelijk de stap na 3 jaar (en langer) heb gezet om toch echt een ketel te kopen. Hoop ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@robbert wat voor workshop wil je geven. Dan komen we graag in de leer bij jou! 👍🏻 Als het maar geen oliebollen is! Dat lukt wel met eigen zuurdesem van de vrouw enz.. 😂

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Grappa

@robbert vond het een doodzonde om afgelopen tijd van alle druiven de pulp in de groene bak te gooien en aanzien hoe het daar verder vergist 😜🤣

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Grappa

@robbert goed te weten. Ik ga er notities van maken en alles opschrijven. Bedankt

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 3 / 4