Forum antwoorden aangemaakt

RE: Hollandsche CCVM ketel

@rinus55 ok ok Ik heb eigenlijk gewerkt met de temperatuur dit keer. Foreshots/heads Van 78c tot 80c was voorloop/heads. ( scherpe smaak / terpentine lucht) Hearts Daarna werd dat minder, en ben ik i...

In forum Mijn installatie

5 maanden geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rinus55 jaja, er zit een prop keukenrol in de hals van de fles nu. Dit laat ik nog wel 1 week zo, daarna ga ik weer wat water toevoegen, naar 50% ongeveer..alles op gevoel hoor. Volgens mij moet de k...

In forum Mijn installatie

5 maanden geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

3 soorten 1x blank, 1x Frans limousine eik en 1x golden rum ( Buccaneer Bob's recept met wat Frans eiken) Allen zo rond 56% in het flesje. Lekker laten rijpen nu  20231212_201944.jpg

In forum Mijn installatie

5 maanden geleden
RE: Max 25l

@antonuithethogenoorden Ha Anton, Ik zag het voorbij komen in de wonderen wereld van het maken van rum. Daarom heb ik het op die manier gemaakt, zonder enige kennis verder hoe en wat. Wat ik wel ...

In forum Gist vragen

5 maanden geleden
RE: Max 25l

@robbert nu ben ik wel benieuwd naar die rummetjes van je 😉 Ik heb zoals hierboven gedaan inderdaad. Een deel van wat in de ketel zat mee gestookt in de nieuwe stook. Gister een proefje gedaan... n...

In forum Gist vragen

5 maanden geleden
RE: Max 25l

@robbert nu ben ik wel benieuwd naar die rummetjes van je 😉 Ik heb zoals hierboven gedaan inderdaad. Een deel van wat in de ketel zat mee gestookt in de nieuwe stook. Gister een proefje gedaan... n...

In forum Gist vragen

5 maanden geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

Voor het eerst een rummetje aan het verstoken. Op de foto de ruwe stook. 40liter voldaan Nu ben ik bezig met de alambiek om de fijnstook te doen.  20231208_151436.jpg

In forum Mijn installatie

6 maanden geleden
RE: Max 25l

Ik had van de 40 l in de ketel, 8 liter ruwstok opgevangen, ik kan het kleinere koperen ketelje nog vullen, daar haal ik denk ook nog wel 2 liter uit. Van de vorige batches 6l. Kom ik op 16l ruw v...

In forum Gist vragen

6 maanden geleden
RE: Max 25l

Hopelijk gaat het slagen, daar het mijn eerste keer rum maken is. Vorige maand10l rietsuiker melasse binnen gekregen en 2 van die zakjes rumgist. Eerste 2 batches gedaan met 2 liter melasse en 3 itt...

In forum Gist vragen

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Helaas wordt de foto niet toegevoegd.. Maar begonnen met SG 1.072 10L vat rietsuiker melasse En het hout om wat op te rijpen is limousine hout. Succes met je project, ik hou het in de gaten

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Hier ook eens een poging doen, begin gemaakt met 750 gr rietsuiker en 900 gr (ik schoot uit) en wat gekookte wijnkist in een 10liter vat ge vuld met prestige rum gist..hij borrelt lekker, op kamer te...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: 25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter 🙂

Ha allen, Ik ga het ook maar eens proberen, zojuist een bestelling geplaatst. Ben benieuwd.

In forum Vraag en aanbod

7 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Haa Robert, Gaaf filmpje. Heeerlijk!! Ben benieuwd hoe die gaat smaken joh. Hier een kleine 50kg verstookt dit seizoen.

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Neleman druivensap verstoken

300ml terpentine was uiteraard in de 2e stook... na die 300ML ben ik op gaan vangen..tot 30% abv 1e stook was 40L verstookt tot ongeveer 5.5L op gemiddeld 50%

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Neleman druivensap verstoken

Eerst het bierfust, om de hoeveel te minderen, daarna 2e stook in de 15L alambiek. Ik had na ong 300ml geen terpentinegeur meer, toen ben ik op gaan vangen. Ik heb de eerste 200ml apart gehouden en...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Pagina 2 / 29