-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@robbert dat zijn wel serieuze hoeveelheden zeg! Kan ik ook ergens iets kopen wat jij hebt gemaakt?
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@robbert ja die ellende drink ik ook niet hoor, sowieso een beetje een knappe single malt dan. Jammer alleen dat ze echt lekkerder worden als ze ouder zijn, wat ook een prijsopdrijvend effect heeft.. met rum ligt de sweet spot… Meer lezen»
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@alchemist super! Ik ga dit natuurlijk één op één toepassen binnenkort! Het zal aan het begin zeker wennen zijn maar met zoveel kennis, ervaring en tips kom ik er wel 🤗💪🏽
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@robbert haha ja ziet er super uit zeg, ga ze morgenavond even rustig bekijken. Jij hebt wel serieuze spullen natuurlijk! Hoeveel maak je ongeveer per jaar?
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@alchemist ja ik begrijp het hoor, lijkt heel simpel maar juist de balans vinden is moeilijk en erg leuk (als het eenmaal lukt) 😀
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@nopontdekking dank! Ik moest even wat termen Googlen maar volgens mij snap ik nu wat je bedoelt. Zeker interessant om modulair te bouwen, daar heb ik alleen wel een goede winkel voor nodig. Heb je een tip?
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@kevin dank! En wat maak/stook je het liefst?
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@alchemist oh dat is wel vrij weinig, maar dan heb je dus wel een mooi gebalanceerd eindproduct? Wel een mooie vuistregel, ongeveer 10% van waar je mee begint!
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@alchemist dank! Met name aan het begin wil ik eigenlijk meer en kleinere batches maken waarbij ik alles heel gedetailleerd in een Excelsheetje bijhoud. Dit heeft als voordeel dat het (als beginner) een redelijk betaalbaar experiment is en je snel… Meer lezen»
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@robbert ik volg je helemaal! Ook met koken ben ik juist op zoek naar authenticiteit dus hier ga ik zeker in mee. Een paar zakjes bij elkaar gooien ben ik niet zo van gecharmeerd… Wat zou je advies daarnaast zijn… Meer lezen»
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@harryd1969 wat leuk Harry! Mag ik vragen wat je er zoal in maakt & hoe je bijvoorbeeld bij whisky het eerste brouwsel maakt? Gebruik je daar dan een aparte ketel voor? Ik hou wel van mooie spullen dus ga zeker… Meer lezen»
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@alchemist ja dat zal de praktijk moeten uitwijzen maar tijd is sowieso nu mijn beste vriend, want er valt nog zo veel te leren en te ontdekken. Ik ga deze nieuwe informatie eens even serieus meenemen, dank wederom!
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@robbert Ja meer ideeen hoor, het gaat me nu vooral om de ontdekkingsreis.Dank voor de Des Stills tip, wat een prachtige ketels hebben zij zeg! Dat vergt wel wat extra werk voor een aparte boiler en gas ipv elektra maar… Meer lezen»
-
Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
@alchemist dank!! Haha, ja ik vind het altijd leuk om plannen te maken ;)Gebruik je de alambiek ook voor >90% alcohol / lukt dat een beetje? Met snelle whisky bedoel ik waarbij je het verouderingsproces/rijping met bijvoorbeeld stukken hout doet… Meer lezen»
-
Sjanzie posted a new topic "Hallo experts en liefhebbers" – 2 jaren, 1 maand geleden
Goedemiddag, ik ben Wouter en 38 jaar jong. Tot heden ben ik vooral een liefhebber van het opdrinken van alcoholische versnaperingen. Nu heb ik echter besloten om me verder te verdiepen in de kunst van het destilleren met als droomscenario… Meer lezen»