-
Skoelie vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 maanden, 1 week geleden
Nog even, en we moeten het ook nog zelf telen 👍 😀
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Als 5 niet te veel is, zou ik ook graag een keer mee willen kijken/stoken/proeven
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Als 67C een redelijk gemiddelde is voor de beta- en alfa-amylase volgens bovenstaande grafiek, waarom zijn veel maisch-schema’s dan ook nog voorzien van een (korte) 72C stap?
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 4 weken geleden
Ik heb goede ervaringen met Paul’s Thirsty Thistle zonder toevoeging van een diastatische mout, ik zit probleemloos op een sg = 1060. Zie ook de recepten van Alchemist met heavy peated mout (‘Het moge dan geen single malt whisky heten… Meer lezen»
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden geleden
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden geleden
@robbert Toch nog een vraag over de secondaire pitch: gewoon als giststarter aanmaken en dan toevoegen, of moet ik eerst nog extra zuurstof in de wort pompen zodat de 2e gist zich kan vermeerderen?
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden geleden
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden geleden
@robbert pitch 4g Bruggeman per liter is natte gist neem ik aan, 2g droog?
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Hmmm … The Swaen is wel de moutfabriek van Grolsch …
Hoor trouwens wel goede verhalen over Dingemans van bijv. Kalkwijck, de lokale “Single Estate Distillery” in Vroomshoop
‘ns kijken wat hun assortiment is -
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Voor het rijpen wil ik naturel europees eiken chips verzadigen met Olorosso sherry en laten drogen. Voor de 2e lagering wil ik medium toasted amerikaans eiken chips gebruiken, ik weet echter nog niet of en waarmee ik die zal verzadigen…. Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Heren, bedankt voor de input 👍 Aangezien bij gebrek aan ervaring het aantal variabelen bij zelf mouten en eesten in mijn geval onnodig groot wordt, baseer ik mijn recept toch op in de handel verkrijgbare mout. Mijn voorlopige keuze is… Meer lezen»
-
Skoelie vind forumbericht "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Het is zeker niet mijn bedoeling een exacte kopie te maken, dat lukt toch niet. Het gaat mij om eenzelfde smaakbeleving te creëren.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Thnx!
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert Kijk, zo komen we verder!
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert Evenals rummy dummy hier onder ben ik ook nieuwsgierig naar het hoe en wat van een secondaire pitch. Ik zit ook regelmatig met eind sg tussen 1005 en 1010
- Meer laden