-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 3 maanden, 2 weken geleden
@skoelie je kunt een eerste overhaal doen tot max ,96 graden. Daarna verbranden de smaakstoffen. Je moet bij whiskey ook nooit te lage temperatuur aanhouden ook niet in de finale overhaal. Te lage temperatuur minder smaak te hoge temperatuur ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 3 maanden, 2 weken geleden
@skoelie ketel inrichting , samenstelling te verwerken product , viscositeit, vlam verdeling , geleiding temperatuur, flow , terug slag koelingen op brug het Heeft allemaal invloed . En wat is alcohol percentage in beslag. Temperatuur op brug. Temperatuur kooknat . … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "ABV ruwstook" – 3 maanden, 2 weken geleden
@skoelie de vulgraad en snelheid van destilleren (lees hoeveel warmte wordt toegevoegd) zorgt inderdaad dat er verschil kan zijn aan percentages die je haalt.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 maanden, 3 weken geleden
@skoelie Carobepoeder werd toen geadviseerd door Robbert, maar ik heb eenzelfde idee wel eens gehad. Wel zou ik adviseren de chocomout pas aan het einde toe te voegen, het levert toch geen vergistbare suikers of enzymen en kan eerder… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 maanden, 3 weken geleden
@skoelie Ik heb vaker de gedroogde gebruikt, daar zit genoeg geur in (doet mij denken aan munt en laurierblad). Bij deze versie was t sowieso de gedroogde.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 7 maanden, 3 weken geleden
@skoelie je hebt op allerlei soorten fruit en groenten allerlei soorten wilde gist, het is niet slechts saccharomyces cerevisiae en melkzuurbacterien. Er zijn duizenden soorten, zelfs de saccharomyces cerevisiae zal er meer dan 1500 hebben die gebruikt worden worden… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 7 maanden, 3 weken geleden
Geweldig om te zien @skoelie, je pakt het meteen goed aan, toevallig ook een testje gedaan met suikerwater en voeding om te zien hoeveel alcohol de gist kan opbrengen? Wildere gisten kunnen wat lager zitten qua percentage en een optie… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Grainfather App" – 9 maanden geleden
@skoelie heb je hem geupdate? Er is wederom een nieuwe versie. Daarnaast kun je hem ook even resetten dan draait hij zo weer.
-
Charly antwoordde op het onderwerp "Grainfather G30 + diverse items" – 10 maanden, 2 weken geleden
@skoelie
heb je nog interesse in de copper dome en de alambiek condensor van Still Spirits.
ik wil deze wel los verkopen -
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Angelshare" – 10 maanden, 3 weken geleden
@skoelie In de Caraïben is het voor sommige rum producenten zelfs een sport om het alcoholpercentage hoger te krijgen door rijping op vaten. Dit om de smaken (vooral esters) juist extra te concentreren. Ik heb flessen rum gezien waarbij het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Angelshare" – 10 maanden, 3 weken geleden
@skoelie een vat niet niet voor niets niet bij constate temperatuur en luchtvochtigheid opgeslagen worden . Dan blijft het hout ook op een constante vochtigheid. Als vat wat droog is zal vocht onttrokken worden door vochtigheid rondom Polaire watermoleculen treken… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Angelshare" – 10 maanden, 3 weken geleden
@skoelie die opmerking hoor je vaker, afgelopen nog zaterdag bij the Belgian Owl gehoord, ze leggen het uit als dat bij droog warm weer meer water verdampt en bij vochtig weer meer alcohol, is goed mogelijk. Zelfde opmerkingen zijn… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Skoelie" – 10 maanden, 3 weken geleden
@skoelie zeker zolang het niet in elkaars huwelijk is. 🤣