Vond forum berichten leuk

RE: Rum van melasse basis recept

@slukske Het ligt er eigenlijk aan wat voor soort stijl rum je wilt hebben, veel van de rums tegenwoordig worden op een Coffey Still gemaakt (ergo reflux kolom), deze behouden minder de smaak van de m...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

Inderdaad, je moet voor de 2de stook de alcohol verdunnen. Ik had ergens gelezen dat dit onder de 45% moet zijn. Anders is er kans op brand of ontploffings gevaar. Dus met 40% zit je wel goed. En de k...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

Je zal merken dat na een tweede stook de smaak beter is en, zeker met een sugarwash, minder scherp.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

@kees22 het is meer als er een steekvlam komt in de ketel (hoed zal er af geblazen worden) dat je stookwijn, hetgeen in de ketel dus, rond de 40% is niet lang zal branden, maar als je een 70%er er in ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

@slukske Als ik me zoiets afvraag, probeer ik het altijd even uit. Dus gewoon een enkelstook drank naast een dubbel- of meerstook zetten en proeven. Want niemand anders heeft jouw smaak of jouw stooks...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

@slukske wat het nog beter maakt: verdunnen naar 45%. 2 eetlepels actief kool 2 maal spoelen met kokend water. Nu het kool mengen met de 45% alcohol en 24hr laten rusten. Nu door een plooi filter hale...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

@slukske het gaat niet om de 90% uit de stookwijn te halen maar over ook andere stoffen te scheiden uit de 10 % of 5 % vloeistof die ook aanwezig is . Er zijn diverse stoffen met diverse damp tempera...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: restjes in de t500 nogmaals stoken?

@slukske niet alles ia geschikt om te herdestileren. Je kunt ook niet alle smaken zondemeer weg halen door simpelweg te destileren .bij gebruik bij een mesh is niet wijs Je krijgt smaakafwijkingen ....

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: restjes in de t500 nogmaals stoken?

@slukske, bedoel je met restjes, mislukt? Want whisky of brandy heb je nooit "over" dit wordt alleen maar beter als je het kan bewaren. Met alles wat niet goed is kun je nooit iets goeds maken, dus da...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: turbo clear

hoy, Ik stook al jaren suikerwash, ik heb nog nooit turbo clear, of carbon gebruikt, of andere. gewoon laten staan klaart vanzelf achter een tijdje ligt er een wit/ grijs laagje in de emmer, voorzicht...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: turbo clear

Hello Slukske Geplaatst door: @slukske (ik stook nu met een chinees) Wie is die Chinees en heeft die wel een arbeidsvergunning ? LOL Ik veronderstel dat je een wash gemaakt hebt met suiker en turb...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: turbo clear

Ik heb een t500 en stook er al lang mee ook wel suikermash . maar ik weet eigenlijk niet wat turbo clean doet . Nog nooit gebruikt . Alles doe ik door een oude Tsjems met daarin filterwat van afzuigka...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: turbo clear

@slukske de tsjems gebruikte we vroeger op de melkbussen om melk te zeven . Filterwat is wit doek voor afzuigkap . De tsjems moet boven op ketel met een laagje filterwat en daar giet ik de suikermash...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: turbo clear

@slukske Er is een klein printje of zo ingekomen als warmte dimmertje . Extra thermometer . En een brede rand erin gekregen die vast komt de koperen alambiek voor meer smaak .En ook zo een dubbele bod...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: turbo clear

@slukske de T500 is rechtoe rechtaan. Aanzetten en gaan. Je kan er idd wat aanpassingen (laten) aan doen. Ik werk zowel met de reflux kolom voor neutrale alcohol al de helm met condenser en botanical ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Pagina 1 / 2