Vond forum berichten leuk
RE: Aangenaam! @stephan Een simpele 15 liter boiler met korte brug en spiraalkoeling in een vat, op gas gestookt. Later nogmaals een soortgelijke ketel waar ik een elektrisch element in bouwde aangesloten op een teg... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Welke gistvoeding voor graanmash? @stephan dat is hetzelfde |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Welke gistvoeding voor graanmash? @stephan dap os diamoniumfosfaat. Een mineralen sup kun je gewoon de pil van het Kruidvat voor gebruiken . Gaat om koper , mangaan, ijzer e.d. |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
Aangenaam! Beste mensen, Even voorstellen, GlenEddy op dit forum, Ed in het dagelijkse leven en Eddy voor intimi.Ik heb een horecaopleiding, gestart begin jaren 70 en eigenlijk sinds die tijd al bezig met drank ... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Wie kent deze nog ... 🙂 @stephan Jammer dat het niet meer te verkrijgen is. Die rechtzaak is ook geweest, maar Dennis Bergkamp heeft deze verloren en het liedje mocht toen uitkomen. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Nieuwe stoker Welkom! mooi om zo te beginnen met de hobby. Voor vodka zou ik je aanraden Sugar was wel 2x stoken en wellicht nog filteren met koolstof. Dan krijg je vast een mooi product. Wat vinden jullie trouwens... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
Nieuwe stoker Hallo, ik ben JP en nieuw met het stoken van spirits. Nu kijk ik al een tijdje mee hier op het forum en heb het afgelopen jaar mezelf redelijk verdiept in het stoken en het proces dat ermee is gemoeid... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: 14,9% evenementen alcohol aangeboden @stephan Toen ik mijn 50 liter boiler kocht, mijn huidige ketel dus.... Kwam ik aan de praat met de verkoper. Deze had bij verschillende clubs en cafés gewerkt, en hij vertelde dat de drank werd omgek... |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Cuts bij het stoken van kruiden. Hoi Stephan, In jouw geval maak je natuurlijk heen cuts meer voor de voor- en naloop qua methanol en foezels. Wel is het met (vooral gin) het geval dat je in de eerst paar milliliters van je run wat e... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Cuts bij het stoken van kruiden. @stephan je gebruikt zowiezo een vooraf gestookte alcohol waarbij je al voorloop en naloop hebt gescheiden wanneer je gin of jenever gaat maken . Maar desondanks zijn er wat irritatilante stofjes die... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Cuts bij het stoken van kruiden. @stephan het maken van scheidingen is iets wat niet in volume of percentage gaat . Mensen die nog maar weinig of geen ervaring hebben gebruiken diverse glaasjes of potjes en gaan daar mee proeven en k... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: maisch-schema's Ik las toevallig vandaag half en half een artikel over maischen voor bier en voor whisky. Voor whisky/whiskey is het zaak om tijdens de vergisting nog enzymen actief te hebben. Ikzelf vergist graag op... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @stephan vollere smaak waardoor ook mooier de smaken in elkaar vallen. Zachtheid bereik je ook door gebruikte graan soort. Denk aan tarwe. . daarnaast ook meerdere keren overhalen. Voor jenever is 3 ... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @stephan je gebruikt 3,2 - 3,8 liter water per kilo . + Gemid volume van mout/ graan per kilo . Gistton vul je tot 4/5 . 32 liter ton gaat dus ongeveer 25,5 liter beslag in . Dus ongeveer 6 kilo graa... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: maisch-schema's @stephan de beste verhouding is ook weer afhangkelijk van een aantal dingen ;: Beoogde type drank . Beoogde smaak palet. Zijn hier belangrijkste in . Dan krijg je kwaliteit van de mout. En granen . E... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |