Forum antwoorden aangemaakt

RE: EHBO bij vastgelopen gisting

Pectine is een bindmiddel voor jam. Pectinase is een pectine afbrekend enzym. Dus de jam zal zeker niet behandeld zijn met pectinase.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: EHBO bij vastgelopen gisting

Het schuim verdween. Ik zag geen belletjes meer en het boeltje begon te klaren dus uitgegist of niet?

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: EHBO bij vastgelopen gisting

Ik heb nog zitten denken van als ik nu eens een pot frambozenjam met pectinase behandel dan heb ik toch frambozensiroop? En een scheutje ervan in de stookwijn zal ook wel smaken. Ik drink er met gemak...

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: EHBO bij vastgelopen gisting

alcotec 48. Het is mij puur voor de alcohol te doen vandaar die keuze. Ik heb ze vergist met carbon en het resultaat heeft geen onaangename smaak. Het is wel een beetje zoet. heb nog 10 liter over van...

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: EHBO bij vastgelopen gisting.

stookwijn was niet uitgegist wegen te lage temperatuur (20° in plaats van 25°)

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
EHBO bij vastgelopen gisting

Wie heeft er ervaring met dit product?

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
Bitterstoffen

Van welke ingrediënten komen de bitterstoffen mee in het overhalen en welke niet?

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Moonshine Muziek

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Vraag over methanol

Leesvoer over methanol!

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Vraag over methanol

Het gevaar van methanol is dat het door het lichaam wordt omgezet tot mierenzuur wat een zwaar zenuwgif is. Ethanol daarentegen wordt omgezet tot azijnzuur.

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Moonshine Muziek

Soms mag het ook iets stouters zijn. LMAO

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: vraag, bewaartijd

Ik heb ooit eens uitgelegd aan een vrouw dat kraanwater minimum zes % diwaterstofoxide bevat. Ze heeft nooit meer kraanwater gedronken. LOL!

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Brandy.

sherry is wel een dure grondstof als je een neutrale alcohol wil. Maar een deel sherry in stookwijn van witte druiven kan misschien de karakteristieken van een charentais ketel benaderen als je werkt ...

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Brandy.

Ik vind nergens iets over sherry destilleren vandaar dat ik het vraag ook omdat sherry een geoxideerde wijn is. Of anders verwoord Wat krijg je als je sherry gebruikt als stookwijn?

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Brandy.

Dat zou kunnen. Heeft er al iemand sherry gedistilleerd?

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
Pagina 20 / 39