Forum antwoorden aangemaakt

RE: Klaren , Ontgeuren en smaak verbeteren - Vervuiling.

Er wel nog een paar foutjes uithalen hé

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Rum wilde gisting

Een deel ingekuild gras levert ook propionzuur en azijnzuur op.

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
Vodka

De definitie van vodka is een zo zuiver mogelijke alcohol met water. Waarom verkopen ze dan flesjes met vodka aroma?????

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Rum wilde gisting

Het zijn de bacterien in de dunderpit die de zuren leveren die veresteren met de alcohol tijden het stoken.

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Pompje voor koeling, help.

Voor koeling heb ik altijd een bierkoeler gebruikt en dat werkt met een compressor (warmtepomp) Heb een contract voor groene stroom dus milieuvriendelijk.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Rum

Ik zal een poging doen. Journal of Applied Microbiology 1998, 84, 921–928A REVIEWMicrobial flora of rum fermentation mediaL. Fahrasmane and B. Ganou-ParfaitI.N.R.A. Station de Technologie des Produ...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Rum

Wat zou eigenlijk een goede vertaling zijn voor' heavy flavour rum'? De vertaler maakt er zware smaak rum van. Klinkt een beetje raar.

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Rum

Ik heb het wel over het verduningswater en niet over het beslag.

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Rum

Maar goed dat ze het verstoken tot rum want het water gebruikt voor het verdunnen van de melasse bevat: De bacteriën uit verdunningswater worden toegevoegd aan die afkomstig van rietsap en melasse. Ee...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Rum

De gist misschien wel in een zakje maar de bacteriën niet. Mijn kinderen komen ook oorspronkelijk uit een zakje.... LOL

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
Rum wilde gisting

Ik ben een heel interessant artikel tegen gekomen over rum waaruit blijkt hoe belangrijk de wilde gisting is. Nu wil ik het graag posten maar het artikel is engelstalig en dus ben ik het aan het verta...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Stookkolom

Ja het is deze. Je mag een bank vooruit!

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
Stookkolom

Had gister een mooi schema gezien van een kolom en vindt het niet meer terug. Het is een kolom van ongeveer 2 a 3 meter waar continu de stookwijn wordt toegevoerd op 1 meter hoogte. Aan de onderkant z...

In forum Het Café (praathuis)

6 jaar geleden
RE: Methanol, blind worden, fabels en feiten.

Dat methanol in de maag omgezet is een foutje Het word omgezet in de lever.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Methanol, blind worden, fabels en feiten.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
Pagina 30 / 39