-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@streetrodder prima ketel boor doelstelling.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@streetrodder Whiskey keteltje
Screenshot_20230917-110702.png -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@streetrodder hiermee kun je meer reflux krijgen voor iets specifieker scheiding en hogere alcohol . Met de ketel kun je zonder de kolom ertussen vollere smaken krijgen . Evenals de whiskey ketel en rum still. Potstill. De keuze van ketel… Meer lezen»
-
Dirtbag antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@streetrodder
Die kun je gebruiken om essences uit kruiden te stoken of kruiden in de alcoholdamp te gebruiken. Lavendelolie en wietolie bijvoorbeeld en gin voor het tweede geval.
db -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@streetrodder de standaard koperen ketels zoals potstill , alambiek en de whiskey ketel en eventueel ook de alquitara kun je alle gebruiken voor rum en whiskey.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@streetrodder dat ligt er net aan welke rum en whisky je wilt hebben, beide dranken worden namelijk op pot stills en reflux kolommen gestookt. Wil je van beide versies wat vollere drank hebben, bij rum vaker met zwaardere smaken van… Meer lezen»