-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist ga ik doen, bedankt!
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist ik heb baking soda staan,maar hoeveel moet ik erin doen.
Ik had 8 kilo sinaasappels en 4 kilo cranberry’s, gekneust en gekookt. En afgevuld tot 25liter in gistvat -
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist top,bedankt!
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist ja dat is waar natuurlijk, beetje dom. Heb je misschien andere oplossing?
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist ik heb dat beide niet, wel citroenzuur, kan dat ook?
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist kom met de vinometer uit op een kleine 3,5%
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist
De S.G. zit op 1010 ongeveer (bijna helemaal onder) beginstand weet ik niet.
De gist is pot distillers yeast 60gr
PH is nu 3,6
En geen gistvoeding toegevoegd -
Thetis posted a new topic "Gisting gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Hallo allemaal, Ik heb nu een week een mash staan van sinaasappel/cranberry. Ik had het idee dat deze gestopt is met gisten, de brij bovenop is wat dik geworden maar voorderest vloeistof. Het is niet zuur en smaakt goed, en… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert ik zat even op stookwinkel te kijken, maar is hier niet te koop of wel? Of heeft het misschien een andere benaming?
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert gelijk opgeschreven, bedankt weer Robbert!
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert ja daar was ik van op de hoogte, maar wat is de ideale ph-waarde om af te stoken? En als het te laag is, kan ik de Ph-waarde omhoog brengen met melk of citroenzuur, of raad je wat anders… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert ik geloof je meteen hoor, zo goed ben ik (nog) niet. Maar al veel van je geleerd! Dus de SG niet boven de 1070 en de Ph waarde, waar moet die rond zitten?
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 1 maand geleden
@robbert bedankt voor je duidelijke uitleg, ik ga vandaag nog een vat maken met exact hetzelfde recept maar dan zonder toegevoegde suiker. We zijn beide erg benieuwd wat het wordt. De man die mij helpt gelooft niet in metertjes en… Meer lezen»
-
Thetis posted a new topic "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 1 maand geleden
Hallo allemaal, Ik heb vorige week een aantal vragen gehad over het maken van een mash van cranberry’s en sinaasappels. Ik had het er van de week op een verjaardag over en er was iemand die vroeger veel stookte. Zowel… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert ik gebruik de SN9, wat moeten na die dagen dan de Ph en SG waarde zijn? En welke kookzak zou het beste zijn, want de 10L ketel is natuurlijk niet zo groot. En zou de smaak echt minder zijn… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert ik was niet van plan om turbogist te gaan gebruiken, hoelang zou dit moeten gisten denk je? En het hele mengsel in de kookzak, inclusief fruit? Gaat dat niet vast zitten op de bodem van de ketel? Ik heb… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert toch nog even een vraagje, ik heb nu 10kilo sinaasappels en 5 kilo gedroogde cranberry gekookt en tot pulp gemalen. Nu is mijn gistvast tot iets minder dan de helft gevuld, hoeveel water moet ik er nog bij doen… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert okeey bedankt, ik ga ermee aan de slag. Bedankt voor alle informatie
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus okeey top dan ga ik hey op deze manier proberen, bedankt voor alle informatie
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert ik heb een wijngist liggen, de mangrove jack’s SN9. Deze is geschikt voor fruit met veel suikers, zal dat nu ook gaan denk je? En ik lees vaak dat er enzymen toegevoegd worden bij fruit mashen. Zal dit ook… Meer lezen»
- Meer laden