-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas Ha ha daar ga je weer 😆 Ik bedoelde begin gewoon met een simpele suiker vergisting. En als je dat proces onder de knie heb (ingrediënten, vergisting, temperatuur) dat je dan je ketel leer kennen en daarna kijk wat… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas welkom Thomas.
Dit lijkt me idd een behoorlijk complete set waarmee je gelijk aan de slag kan, zowel voor suikervergisting maar ook voor bier, whisky en andere graanvergistingen. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas
Appel compote is t geworden.
Bevat 92% appel.
Staat te gisten sinds 20 mei. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas het maken van drank is iets wat je moet afstemmen op elkaar net als ieder productieproces, de vraag is welke hoeveelheid je wilt hebben van een batch, ruwweg is dat 1/9e. Ik ben met een AirStill begonnen maar 20… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas welkom. Je heb in ieder geval een hoop goeie plannen, maar loop ook niet te hard van stapel. Stapje voor stapje kom je er ook. Een gewone suiker vergisting is ook niet verkeerd om mee te beginnen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas Haha moeilijk is relatief, de voorbewerking van de rum is inderdaad eenvoudiger dan bijvoorbeeld het maischen (brouwen) met mout en granen. Het destilleren blijft een soortgelijke moeilijkheidsgraad houden, maar is zeer zeker goed te doen. Met de kruiden… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@thomas-aquinas
Welkom op het leerzame en leuke forum.
Cheers, @ndré😎🥃