Forum antwoorden aangemaakt
Dennenlikeur Ik kreeg van iemand een tip om eens 'Dennenlikeur" te gaan maken. Tja, waarom ook niet. Overal waar alcohol in zit is in de regel wel lekker dacht ik zo. Ingrediënten: 100 gr. dennentoppen (lichtgroen... |
In forum Likeuren |
5 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners Ik ga zeker even kijken in dat Topic. Inmiddels ook bij Jan een bestelling geplaatst waar ik voorlopig mee vooruit kan. |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners Ik heb alles toch weer bij elkaar gegooid en er 42 gram (droge) bakkersgist bijgegooid. Gist is evenals wc papier hier in Duitsland bijna niet te krijgen. Gister heb ik de hele voorraad gist van een s... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners Ik ga zo’n SG meetapparaat in het winkelmandje droppen. ? |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners Hey RuMo, heb je advies opgevolgd en geduldig 3 weken gewacht. Volgens mij is het totaal mislukt. Ben de eerste 10 liter aan het stoken gegaan en bij een temperatuur van 95 graden begon er uiteindelij... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners Dankje @Robbert voor je heldere antwoord. B.v. even aansteker boven oppervlakte houden . Gaat die uit is er nog co2 dat vrijkomt en nog activiteiten . Blijft hij branden is gisting over . Dus dan wel ... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners (Beste forumleden, ik weet dit is al meerdere malen aan de orde geweest maar een leek (zoals ik) ziet door de bomen het bos niet meer. Deze topic is dan ook speciaal voor de prille beginner die graag ... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Mijn eerste stook van restjes Oops foutje. Ik heb een 15 liter stookketel. Ik heb deze gekozen om 2 redenen. .1. Ik ben beginnend en .2. omdat de meeste recepten op dit forum draaien om 25 liters, kan dat nu makkelijk in 2 avondje... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Mijn eerste stook van restjes Ik heb een Whisky Alambiek van 10 liter, de starterset dus mis nog het een en ander. De volgende keer ga ik het wel verdunnen naar 40%, ik heb het nu verdund naar 30% (ik wilde meer drank voor dezelfd... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: eikenhout en snippers en een waarschuwing Ik verwarm een deel van mijn huis op 3 jaar gedroogd eiken- en beukenhout welke overigens hier uit het bos komt. Voor liefhebbers neem ik op de eerstvolgende barbecue wel een paar mooie stukken mee, k... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Mijn eerste stook van restjes Hoi mensen, Afgelopen woensdag mijn stookketel bij stookwinkel gekocht, gister schoongemaakt en dan sta je natuurlijk te popelen om voor het eerst te gaan stoken. Ik ben niet begonnen met 3 flessen Al... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Topic 2000 ChrisV Moonshine Hey Chris, heb je topic even vlot doorgelezen. Ik kom barnsteen kleurige Whisky’s tegen, sigaren en heb zelfs iets gelezen over strakke broekjes. Haha. Ik ga er vanuit dat je een echte levensgenieter ... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Stel je even voor ChrisV, dank voor de tip. Ik ga gelijk kijken. Evds3, ik heb maar 1 pruimenboom en 1 grote kersenboom. Ik woon vlak bij Bitburg dus niet zo heel ver van Bernkastel (voor Duitse begrippen). Ga graag op... |
In forum Stel je even voor... |
6 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Dank allemaal voor het warm onthaal en bijbehorende adviezen, ik laat de pruimen lekker rijpen en ga er straks mijn eerste brouwsel mee maken. Sorry Murmillo ;-). ChrisV, ik had het al gelezen van je ... |
In forum Stel je even voor... |
6 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Hoi beste mensen, Al een aantal jaar zit ik te denken om zelf te gaan stoken en heb nu eindelijk de knoop doorgehakt. Ik wil Whiskey (look a like) stoken. Ergens heb ik op jullie forum gelezen dat je ... |
In forum Stel je even voor... |
6 jaar geleden |