-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 5 maanden, 3 weken geleden
@willemv als je uitgaat van 78,3 op de top van kolom zou willen zeggen dat uitsluitend stoffen met een lagere tot damp temperatuur en de alcohol voornamelijk over komen. Tussen de top en het kooknat vind je diverse temperatuur lagen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 5 maanden, 3 weken geleden
@willemv een percolator is zeer efficiënte extractie.
Maar als je daarna nog eens het extract op 78,3 destilleren gaat haal je weer groot deel van smaak van de alcohol af. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 5 maanden, 3 weken geleden
@willemv het scheidende vermogen van de kolom is gericht op alcohol scheiding. Alcohol is lichter dan etherische oliën van de jeneverbes. Dus je zal meer temperatuur gebruiken waardoor een tinctuur juist meer verdund zal zijn of wel geen tinctuur . … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 5 maanden, 3 weken geleden
@willemv toen ik begon waren vaardigheden als mouten , gistmaken , essance maken minimale basis kennis. Ik zou percolator gebruiken . Je kunt ook met verloren alcohol werken . ( Oplossen en verdunnen van etherische oliën en dan de alcohol… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 5 maanden, 3 weken geleden
@willemv essences . Aha. Wis t niet dat je ze ook espirits noemt. Ik heb Daar geen ervaring mee.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 5 maanden, 3 weken geleden
@willemv wat zijn “esprits”?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@willemv dode gistcellen zakken direct. Dat duurt geen week. Bij normaal overhevelen blijft er een klein laagje achter in gist vat. Het eventueel nog aanwezige beetje zal bij een goedwerkende ketel achter blijven en niet het destilaat in de weg… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@willemv heb je naast die turbo gist extra gistvoeding gebruikt ? Ook 2 zakjes turbo gist ? Turbo gist zit over vol met voeding . Diamoniumfosfaat kan door verhitten ( uiteenvallen in een Amoniak en andere stoffen . Dat kan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@willemv Nu is het wel zo dat rum altijd stinkt na destilatie en eerst moet rijien voor het drinkbaar is . Maar een penetrante lucht ? Er kan van alles aan de hand zijn. Heb je na Vergisting te lang… Read more»