Forum antwoorden aangemaakt
RE: Calvados, appelvergisting-destilaat meer drukopbouw en moeilijker te controleren. ik schat dat dit een 10l ketel is, dan zou ik toch voor minimum 32mm kolom gaan. koeler kan dezelfde blijven |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 maanden geleden |
RE: Calvados, appelvergisting-destilaat @jjriet 80 zeker meten op punt B, punt A geeft geen significante meting. Ik vind wel dat de hals, kolom aan de dunne kant is |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 maanden geleden |
RE: Dat wordt kurken trekken en qua smaak? |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
Hutsepot Hutsepot men neme 2 varkenspoten en kap deze in 2 breng water aan de kook en voeg een groententuil toe 1 dichtgeschroeide ajuin gehalveerd enkele wortelen in grove stukken een spreisteng... |
In forum De kookhoek |
5 maanden geleden |
RE: Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie looizuur (tannine) is niet giftig maar geeft een adstringerend mondgevoel bij overdaad. Proef maar eens onrijpe sleedoornbessen. Van eikels word er ook meel gemaakt nadat de tannines uitgeloogd zijn. ... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: wie weet eikenvaatjes te koop
|
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie Los uit de pols, beuk, eik, wilg(bevat salicylzuur), appel, peer, kers(bevat cyanide), kastanje, noot, acacia (te controleren), ........ |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust Wat voor meerwaarde biedt dit |
In forum Stookforum |
8 maanden geleden |
RE: Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust @ Robert, wat is een turkse muts en hoe als helm te gebruiken |
In forum Stookforum |
9 maanden geleden |
RE: Boekentitels Het boek van Ad Coumou en van Jan Van schaik zijn ook niet slecht |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: Boekentitels Probeer de oude tijdschriften van Brouwland te bemachtigen: Proost was een vakblad voor de amateur wijnmaker brouwer en likeurbereider met vele interessante artikelen en recepten. |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: Welke druivensoort Heb in het verleden op de opendeur dagen van Farma-import (nu brouwland) verscheidene rassen gekocht bij Jan Van Shaik, ook in zijn wijngaard in Spijkenisse waar hij diverse rassen aanbood. mvg, Paul |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
RE: Vraag appelcider Men neemt aan dat er 4 gram suiker nodig is per liter wijn (restsuiker inbegrepen) om 1 bar koolzuurdruk te vormen. Bijgevolg, om 6 bar te verkrijgen en 5 bar te behouden is 6 x 4 g = 24 g suiker nodi... |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
RE: Gisting Fles met brede opening. @robbert ik maak al jaren gebruik van de curtec tonnen <a href=" Verwijderde link " target="_blank" rel="noopener"> Verwijderde link een gat boren in het midden van het deksel en silicone-sto... |
In forum Stooktips |
12 maanden geleden |
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber ! tuurlijk, je kan er ook een wijn of schuimwijn van maken. en indien deze niet bevalt afstoken ruime voorloop nemen, hart afsmaken en op tijd overgaan op naloop. enkele jaren laten rusten en er komt ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |