-
zoef antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 4 jaren geleden
@rumo
Hey RuMo, jouw wijsheid doet niet onder voor die van Psycat. Je gebruikt er alleen wat minder woorden voor 😉
thanks 🙏 -
zoef antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 4 jaren geleden
G’day @Psycat, Vooropgesteld, ik smul van jouw replies op mijn amateuristische vragen. Hoe fijn is wel niet dat een ander, een volstrekt onbekend mens, zo barmhartig en onbaatzuchtig in de pen klimt om mijn sneue stookpogingen richting te geven? Ikzelf… Read more»
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 4 jaren geleden
@robbert Ik heb ongeveer 15 liter vloeistof in mijn ketel klaar staan (ca 40 % alc). Dan is een totaal van 10 gr gedroogde engelwortel wel redelijk in verhouding toch?
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 4 jaren geleden
Big thanks @psycat! ik heb nu deze melange klaar staan in mijn basket:70 gram jeneverbes5 gram paradijszaad10 gram korianderzaad5 gram anijszaad 10 gram venkelzaad 2,5 gram kardemom 10 gram engelwortel 4 gram citroenzest vers Helaas strandde mijn zondag(gin)projectje vanochtend omdat… Read more»
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 4 jaren geleden
Och och, wat is dit forum toch een fijne plek. Dank voor de tips @pikketanus, @RuMo, @Psycat en @Robbert !!Hier wordt ik een stuk zelfverzekerder van ☺️Tóch nog even doorvragen dan: Jeneverbes moet dominant zijn, maar welke 2, 3 of… Read more»
-
zoef posted a new topic "Jeneverbessen: Kneuzel, wellen of heel laten?" – 4 jaren geleden
Hello hello, Dit weekend wil ik mijn botanical basket gebruiken om jeneverbessen en wat andere kruiden bovenin mijn koperen alembic te hangen (T500). Mijn vraag aan de pro’s van dit forum: hoe krijgen ik het meeste (smaak)rendement uit die jeneverbessen?-zal… Read more»
-
zoef reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@robbert, nog even specifiek over Sulfiet: ik wil namelijk graag kunnen uitsluiten dat daarvan te veel in mijn alhocol aanwezig is. Zou het een goed idee zijn om dit mbt van dit soort teststrips te onderzoeken? of zijn daar ook… Lees meer»
-
zoef reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Oké, super daarmee ga ik er waarschijnlijk wel uitkomen. Dus 1 keer met glycerine+zuiveringszout daarna nog 2 keer verdunnen + overhalen waarbij steeds de voorloop weg gaat, en dan zou ik de meeste slechte bestanddelen wel geelimineerd hebben (?)… thanks… Lees meer»
-
zoef reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Ha Robbert, Jouw reactie ervaar ik niet zozeer als negatief hoor. No problem 😉.Ik wil vooral graag leren en begrijpen welke (eventuele) risico’s er zijn en hoe ik deze kan inperken en liefst uitbannen. Op zichzelf heb ik er geen… Lees meer»
-
zoef reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@Robert. Allereerst dank voor het meedenken 🙏. Aan sulfiet of cyaniden heb ik niet gedacht. Ik schrik daar toch een beetje van, dus: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Op dit moment heb ik:-6 liter alc. à 50%… Lees meer»
-
zoef reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Hallo axelf, Voornaamste wat ik doe (hoop ik) is een flinke voorloop opvangen en weggooien. Ongeveer 250 a 400 ml per keer. Daarnaast ruik ik goed, en alles wat onaangenaam ruikt gaat dus door de gootsteen. Bij het opwarmen van… Lees meer»
-
zoef replied to the topic "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Bedankt Kees en Jan, morgen zal ik eens een goede inventarisatie maken om te beoordelen hoeveel ik precies heb van elke soort. Er zitten nl wel wat stickertjes op. De oude heer die alles heeft gemaakt is helaas overleden en… Read more»
-
zoef posted a new topic "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Ik heb ca 120 liter zelfgemaakte (oude)wijn gekregen. Het grootste deel is rood, en gemaakt van o.a. druiven, bramen en vlierbessen. Verschillende soorten en jaargangen dus. Er zit zelfs een paar liter mede (honingwijn) tussen. Gemiddeld is nog best redelijk… Read more»
-
zoef reageerde in het onderwerp Ultiem Troost-recept? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden
Ha AxelF,
Het staat buiten kijf dat Robbert op dit forum de absolute eindbaas is als het gaat om recepten en oneindig veel stook-kennis. Ik lees alles wat hij hier post.Toch denk ik dat vele anderen hier ook zo hun eigen favoriete (troost)drankjes maken/bedenken en ik ben zo benieuwd welke men zoal maakt en welk (troostvol) verhaal daar dan bij…[Verder lezen]
-
zoef reageerde in het onderwerp Ultiem Troost-recept? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden
Very nice. Ik heb nog een liter of 6 blanke rum staan, dus ik moest maar eens op jacht naar eikenhoutsnippers van sherryvaten, dan kan ik dit volgend jaar ook eens kado gaan doen. Mooie tip!
Thanks Gerco 🙏 -
zoef reageerde in het onderwerp Ultiem Troost-recept? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden
Ik zie X-mas Rum op het etiket staan. Interessant.
Hoe maak je het? Wat zit er in? -
zoef reageerde in het onderwerp Ultiem Troost-recept? in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden
Hi Psycat.
Ik noteer alvast: arancello, geneppi en droge gin, ijskoud met alleen een appelsien-zest.
Mooie ideeën allemaal, die Geneppi intrigeert me (vooral omdat je zegt dat het moeilijk te maken is 😉)
Bij de Pie komt waarschijnlijk een mooie Primitivo of een, meer gewaagde, sparkling Shiraz.
Bedankt, en fijne dagen, je suggesties worden zeer…[Verder lezen] -
zoef heeft het onderwerp Ultiem Troost-recept? aangemaakt in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden
Lieve stookofielen,
Het einde van 2020 komt in zicht.
Zo’n jaarwisseling maakt me vaak wat melancholiek.
Ondanks alle ellende (ja ik bedoel COVID-19) was ‘20 voor mij toevallig (of niet?) wél mooi het jaar dat ik dat ik mijn eerste stookje waagde, en ik nu dus besmet blijk met een T500-virus. Jippie aah yee 😊Nu krijg ik over een paar dage…[Verder lezen]
-
zoef reageerde in het onderwerp annanas experiment in het forum Spirits 4 jaren, 7 maanden geleden
Ik ben ook wel een “los gegaan” op een hele bende ananassen. Soort limoncello gemaakt maar dan van ananas met verschillende toevoegingen.
Zie foto. Erg veel complimenten over gehad, in de loop der tijd.
Als je wat inzoomt op de foto kan je verschillende toevoegingen wel lezen.
Ik heb het schone vruchtvlees overigens gewoon laten macereren in 92%…[Verder lezen] -
zoef heeft haar/zijn profielfoto gewijzigd 4 jaren, 7 maanden geleden
- Meer laden