-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik gebruik bij een suikervergisting appelsap van flevosap en mijn ervaring is dat het de scherpte van de suikervergisting na het stoken erg vermindert.
Moet je als je graan of havermout zo toevoegen of eerst bewerken? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 de minimale maar eigenlijk ook maximale benodigde producten bij suiker vergisting is : Suiker ,water , gist ,citroenzuur en gistvoeding . Je kunt gistvoedigszout gebruiken wat meteen ook succes garandeerd . Maar je kunt ook fruit of gekookt graan… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
Shalom Willy Er van uitgaand dat je met de hobby pas begint. De vraag van Rumo, over gistvoeding komt misschien vreemd over. Echter, om 6 kilo suiker te vergisten tot alcohol, heeft de gist behoorlijk veel werk en moet het… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 en wat heb je als gistvoeding gebruikt?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 2 weken geleden
@murmillo O nee daar is tie weer 😵 Ik heb nog steeds 6 kratten met 0.45l flessen en nog wat flessen van vorige jaren 😓 De laatste keer heb ik de appelsap gebruikt voor een basis alcohol voor wat likeurtjes.
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Sg stop na 14 dagen op 1040" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Cass antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Dankjewel voor deze verklaring. Ik liep tegen het zelfde probleem aan. Dat mijn gedruppel pas begon na de 80 gr op de thermometer. Niet aan denkend dat 10 cm verder het koper mischien koeler kan zijn. Ik heb zelf… Meer lezen»
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@psycat ook merci voor je hulp
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert merci voor de tip gist is terug aan het werken. Door te zorgen dat gistvat niet op de grond staat en plus mee een verwarming er bij.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 2 weken geleden
Ik krijg zojuist van mijn kennis door dat er weer appelsap XXL is.
IMG-20250131-WA0000.jpg -
PastorBelga antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 3 maanden, 2 weken geleden
Hier alcohol alimentario extra neutro z een 1.75E de liter
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@willy00 zet vat niet op koude grond en temperatuur boven de 21 graden. 14 dagen is nog niet lang. Mag max 28 dagen gisten. Bij te koud zal gist niet meteen kapot gaan maar het stoot wel veel azijnzuur uit… Meer lezen»
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
@psycat ik heb 25 liter water met 6kilo fijne wite suiker 100 gram bakkergist brugemans
Eerste week is de gist heel goed bezig geweest.
Ik ga nog een week wachten. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp Ik zit nu in Schotland. 3 destilleerderijen bezocht nu Genoeg geprobeerd en gezien .
Even te gast geweest bij oude bekende .
(Geef mij toch maar een metaxa of een absint.) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp op de vraag waarom zo duur kun je nu zien op fles er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
Wachten, minstens nog een week.
10 a 15 graden is koud, ook voor bakkersgist. Vandaar trage fermentatie
Wat fermenteer je ? Suiker met ???
-
Willy00 posted a new topic "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 3 maanden, 2 weken geleden
Mijn suikerwash 14 dagen geleden gemaakt. Begin sg was 1080 25 liter water, nu na 14 dagen op 1040 sg is mijn suikerwash klaar of beter nog 7 dagen wachten? Heb gewoon bakkergist gebruikt 100 gram. Normaal heb ik het… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
Maar het kan natuurlijk altijd wel een stapje of 100 idioter
macallan.jpg - Meer laden