-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert je heb het al vaak gezegd maar zo simpel is het. Lekker kort en duidelijk.
PS ik heb het recept wel opgeslagen dan kan ik het nog eens in een commentaar plakken 😉 -
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 3 kg pils mout , 3 kg rookmout , 1 kilo choco mout en 1 kg roast . 25,5 liter water van 57 graden daar roer je de mout doorheen . Dan zal temperatuur na toevoegen iets zakken. Maar… Meer lezen»
-
rinus55 vind forumbericht "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – leuk 4 maanden, 1 week geleden
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
hoe werkt die “3 : 3 : 1:1 ” verhouding precies?
Dank,
BC -
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@lemmy . Ik zeg dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis mischien… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner Bij lage temperaturen komen enkel bepaalde phenolen over. Met hogere temps afbrand van de turf worden er andere phenolen gevormd en andere verbindingen (cresol, guaiacol etc). Deze kun wel wat maar niet te veel terugkoelen. Dus zul je warmer moeten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner de grote fabrikanten stellen hun eigen specifieke voorwaarden aan de toegeleverde mout . En in veel gevallen is ook de contractuele afspraak dat het aan hun geleverde product ook niet aan anderen wordt geleverd. Zo zal crisp ook zijn… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
Wat ik gezegd heb is dat het proces wat jij beschrijft over karameliseren en enzym werking verliezen niet aan de orde is bij peated mout. Crisp maltings maakt mout voor de helft van de Highland stokerijen als mede Islay…. Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 1 week geleden
@manonh82
In dat geval : zie antwoord van Robbert hierboven.
Misschien je recept even laten weten dan krijg je zeker richtlijnen over wat er foutliep. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner ik luister zeker naar iedereen. Maar jij zegt dat er niets gebeurd in het proces. Wanneer je een mout eest op lage temperatuur dan blijft het diastatisch . Maar op hoge temperatuur gaat het drastisch achteruit. Dat geld ook… Meer lezen»
-
ManonH82 antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 1 week geleden
@psycat dat laatste inderdaad. Stolen wordt de volgende fase 😊
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert als je net zo veel moeite neemt om mensen hun post te lezen als je in je drank steekt kun je mischien iets inhoudelijker reageren. Al heb ik soms ook het idee dat je gewoon graag oreert en vooral… Meer lezen»
-
mau vind forumbericht "Gelei vorming" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
@manonh82 suikers en veel aanwezige pectine in het fruit zorgen voor de gelering.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hello Manon
Kan je iets meer uitleg geven ?
Is dit in je fermentatie of na het overhalen ? Of macereer je gewoon fruit en suiker in alcohol ?
-
mau antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
@manonh82 kijk hier effe
-
ManonH82 posted a new topic "Gelei vorming" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hallo allemaal, ik heb fruitlikeur gemaakt maar deze wordt nu gelei-achting qua substantie. Hoe kan dit? Ik vind er niks over op internet. Zelf denk ik dat het misschien met de hoeveelheid toegevoegde suiker te maken heeft? Misschien teveel tov… Meer lezen»
- Meer laden