-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 mijn huis op 16 graden, dan is mijn vrouw aan onderkoeling overleden of terug naar Thailand 😆
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kevin het is de geur van melkwei en een normale geelachtige vloeistof, ruikt niet beschimmeld, ik ga stoken, dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb een grainfather met een koperen dome, dat gaat lukken, bedankt
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert het is het zuur van melkwei, als de ph lager is dan 3,4 moet ik die verhogen om de grauwe zweem te voorkomen?
dank -
kena1979 antwoordde op het onderwerp "T500 te koop + extra spiraal packing" – 4 maanden, 3 weken geleden
@deadlyw1re Frank, contacteer mij via [email protected] aub met een initieel bod voor het geheel.
-
Jagdhornblaser antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
Dank allemaal voor de tips, rest mij nog een vraag is er iets wat ik met het overige Gerst kan ?
-
Jagdhornblaser vind forumbericht "Gerst mouten" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Peet antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
Ik heb beren lol met je jou keteltje, 😆
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo Volgens mij bedoelt hij het verkrijgen van de gerst. En dat is aan het begin van de zomer. Het mouten zelf zou ik inderdaad later doen, in of vlak na de winter, zoals het ook in het echt gaat…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 slijmerige rogge ? Dan heb je niet gespoeld. Of te warm. Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 wat voor zure geur ? Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ? Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken. Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen: Bert" – 4 maanden, 3 weken geleden
Welkom hier! Veel stook, lees en deel plezier. Welke grainfather heb je?
De meeste grainfathers kun je met enkele koppelingen voorzien van een t500 reflux kolom en kun je recht toe, rechtaan, alcohol stoken. -
rinus55 vind forumbericht "groeps foto" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
DeadlyW1re antwoordde op het onderwerp "T500 te koop + extra spiraal packing" – 4 maanden, 3 weken geleden
Hallo,
Ik mag (nog) geen pb sturen aangezien ik een nieuw lid ben, maar heb wel interesse in het geheel.
Groet, Frank -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Willy" – 4 maanden, 3 weken geleden
@willy00
welkom op dit leuke Forum
cheers alvast 🥃😎 -
@ndré vind forumbericht "Willy" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 dat heb je goed gedaan alle suikers zijn omgezet in alcohol en dan blijft zuur over zullen we maar zeggen. Menig brouwer zal jaloers zijn. Stoken die boel. Wat heb je voor ketel, met een kolom maak je hier… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
Beste Frans,
Een uitgegiste wort ruikt doorgaans zurig. Zolang het niet fout ruikt, zoals beschimmeld oid, en er niet raar uitziet, dan gaan overhalen. Je hebt een potentieel alcohol gehalte van een kleine 6% -
Frans17 posted a new topic "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
Beste Collega’s,
Een batch gemaakt op basis van gerstemout, droge bakkersgist, constante temperatuur rond 24-25°. Na ongeveer 21 dagen, vat opengemaakt en het ruikt heel zuur. SG begin was 1,045 en einde 1,000. Is dit goedje volgens jullie nog stookbaar?
dank
Frans - Meer laden